Økonomien i Nore og Uvdal kommune

Av

– Det er bra at kommunen tar tak i økonomien, men hva har de holdt på med i de siste fire åra, spør Arne-Ottar Svendsen i dette leserbrevet.

DEL

LeserbrevDet er bra at kommunen tar tak i økonomien, men hva har de holdt på med i de siste fire åra?

Lager budsjett både for investeringer og for driften. De vet hva som er på fond og de vet hva de har i lån og de tar opp nye lån. Dette blir lagt fram for kommunestyret fra kommunedirektøren (Rådmann) og administrasjonen år etter år. Bruker penger på galskap-prosjekt som kommunalsjef for NMK sa, men de ønsker at det står ferdig i 2028. Ja da må en spørre seg om, er det slik en gjennomtenkt økonomistyring skal være.

Det er hørt på kommunalsjefene før hva en skal bruke penger på og et av disse var Europan. Europan hadde et budsjett fra kommunens penger på ca. kr 500 000. Denne bekostningen kunne vært på andre oppgaver både økonomisk og bemanningsmessig og kunne ha gjort noe mer fornuftig. Store investeringer i Rødberg sentrum til over 10 millioner kroner, begrunnet med trafikksikkerhet i sentrum. Tja, så vidt jeg kan se er det gangvei og gatelys med gangfelt der. Har kommunalsjefene med kommunedirektøren og politikere oversikt på andre viktigere trafikkfeller for barn i kommunen, som ikke er gjort?

Nå skal det jobbes videre med punkter som administrasjonsutvalget fikk støtte fra Sp. Skal de bruke penger på prosjekter som ikke er nødvendige som før, eller kan det prioriteres og bruke prinsippet tæring etter næring?


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags