"Årets viktigste frokost" arrangert av Numedal Produksjon AS 4. oktober

NUPRO-frokost avdeling Veggli

NUPRO-frokost avdeling Veggli Foto:

Av
DEL
Torsdag 4. oktober ble det arrangert «Årets viktigste frokost» hos Numedal Produksjon AS. Dette ble arrangert både hos vår avdeling i Veggli og på Rødberg. Samtidig ble det arrangert 70 tilsvarende frokoster rundt omkring i landet. I Oslo møttes ca. 40 politikere på Eidsvolls plass.

LeserbrevI forbindelse med frokosten ble det sendt ut invitasjon til våre folkevalgte om å delta på en koselig frokost og en prat om vårt budskap om behovet for flere Varig Tilrettelagte Arbeidsplasser (VTA). Ordførere fra Nore og Uvdal og Rollag møtte opp, i tillegg til andre politikere. De fikk først informasjon om bedriften og fikk se hva arbeidsoppgavene handler om i praksis. Deretter ble det servert frokost. Gjestene ble presentert de dystre tallene fra landet sett under ett: 67 % med lettere utviklingshemming har hverken arbeid eller dagtilbud. Når det gjelder unge mellom 18 og 25 år er det kun 19 % som har tilbud om VTA-arbeidsplasser her i Buskerud.

Færre enn 1 av 5 av gruppen 100 % uføretrygdede (100% uføretrygd er forutsetningen for en VTA plass) har arbeid å gå til etter å ha spiste sin frokost. Derfor er det stort behov for flere VTA-arbeidsplasser. ASVL (vår arbeidsgiverforening) sitt nasjonale krav er minst 2.000 nye jobber innen utgangen av stortingsperioden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags