Ny gang- og sykkelbru Skavanger-Hellebrekk

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rådmannen er godt i gang med å prosjektere denne brua som kommunestyret vedtok å bygge 09.05.2018, og det er foreløpig bevilget 38,6 mill. kroner til prosjektet. Dette er altså lånemidler som kommunen har tatt opp i lån de siste 2–3 år for å kunne bevilge midlene til prosjektet.

Det ser nå ut til at denne bevilgningen ikke er stor nok, sannsynligvis blir kostnaden godt over 40 mill. kroner, fordi det er nødvendig med grunnundersøkelser på Lågens østside og selvsagt har vi hatt en kostnadsvekst disse 2–3 årene.

Kommunen har uten tvil stor gjeldsbyrde etter store investeringer i skoler og annet. Korona-situasjonen gir oss usikkert arbeidsmarked framover og dermed antatt reduserte skatteinntekter for kommunen.

Sp mener vi må vise ansvar i den rådende økonomiske situasjonen, og i alle fall utsette dette prosjektet til bedre tider, når kommunens gjeldsbyrde er vesentlig redusert og arbeidsmarkedet er godt igjen. Dersom vi utsetter denne investeringen kan kommunen, i alle fall foreløpig, redusere gjeldsbyrden med 38,6 mill. kroner. Det gir selvsagt en tryggere gjeldssituasjon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken