Gå til sidens hovedinnhold

Ordbruk i OL

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har så vidt blitt vant til Remmen Evensens kjedsommelige gnål om energi i hoppene, før jeg nå må lære meg at nå under OL, så er det «å få svar i skiene» som gjelder. Iallfall på TVNorge.

De detter i skiene også, selv  om hopperen er i luften og står fjellstøtt når han lander? Sikkert noen som forstår hva det betyr, og jeg skal nok finne ut av det.

Jeg har lært meg run og runs, grab, tail, mute, stoke, goofy, trippelcork og smooth, og bevare meg vel så flinke de er. Alt dette er vel og bra, men nå kommer jeg til noe jeg ikke synes er bra, i tillegg til at jeg ikke synes det de gjør er sinnssykt bra og vanvittig kjørt. Det er verken vanvittig eller sinnssykt. 

Vi blir fortalt at Darja Domratsjeva blir hjulpet av sin OL-vrakede mann, Ole Einar Bjørndalen. Er det ikke andre ting å si om Bjørndalen i denne forbindelse enn at han er en vraket mann? Vraket? Når noen ikke blir tatt ut på et lag eller en distanse, da er de vraket. Når noen blir slått, da blir de ydmyket. Og vinner de flere distanser, ja da er de medaljeplyndrere, før de atter bli vraket.

Det er store idrettshelter og hardt arbeidende idrettsutøvere som blir omtalt så til de grader respektløst. Skjerp dere!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.