Edvardsløkka på høring og Lps rolle

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKongsberg kommunes reguleringsplan for Edvardsløkka på Raumyr ligger nå ute på høring, skriver Lp 13.11. Lp kan opplyse sine lesere om at en høring gjennomføres for at byens innbyggere kan få si sin mening og føre kontroll med forvaltningen. Nå vet folk av erfaring at høring stort sett er kommunalt spill for galleriet og at deres meninger og innsigelser ikke blir hørt. Mange har derfor gitt opp kampen mot administrasjonen.

Politisk støtte har det heller ikke vært: Vi har ikke lyttet til folk, innrømmet Aps leder, Laila Gustavsen, foran valget i 2015. Ordfører Vidar Lande (Ap) gjorde narr av 7200 underskrifter mot flytting av HiBu fra Raumyr. Så mye er altså innsigelser verdt. Men her kan det bli en forandring med Kongsberglista dersom et politisk flertall i kommunestyret lytter til folk og ikke lar seg overstyre av en kommunal administrasjon som lar seg overstyre av utbyggere og investorer. Det er en demokratisk rett for alle å være med på å utforme offentlig politikk, skriver Lp nå. Men da Vidar Lande la de 7200 underskrifter i skuffen sin og 70 prosent av byens beboere var imot flytting av HiBu og KKP, kom det ingen kritikk fra Lp ved å påpeke urimeligheten i at Ap og Høyre overkjørte folkeviljen. Intet redaksjonelt forsvar for demokratiet fra det hold.

Den demokratiske rett Lps journalist nå taler så varmt om, hadde ingen talsmann i Lps redaktør. Slik talte Lp utbyggeres og investorers sak, og ikke byens innbyggeres sak. Det var ikke måte på Lps hyllest til flyttingen av HiBu, til KKP og fortettingen som kun gagner utbyggere og ødelegger folks livskvalitet, trivsel, og byen.

En avis burde være opptatt av konsekvenser av politiske vedtak. Her svikter Lp. Hvorfor har ikke Lp fulgt opp klagen til beboerne i Abelsgate på Flåtaløkka som er utsatt for støy og støv fra en sandvolleybane og nattebråk tett opp til husveggene, ved å gå i rette med en steil og arrogant administrajon. Hvor er Lps kontroll med at rådmann Grinderud følger opp sin egen skrytelovnad om å være løsningsorientert og raus, når hun i praksis ikke gjør noen verdens ting?

Nå må Lp vise at den står for noe annet enn jatting med kommunale myndigheter og utbyggere. Nå står Raumyr og Edvardsløkka for tur. Nå må Lp vise at avisen vil støtte folks mening om kommunens planlagte ødeleggelse av Edvardsløkka.

Hvor er en kritisk holdning til eiendomsdirektør Geir Øystein Andersens ønske om ruvende og miljøødeleggende "omsorgs"-høyblokker i et offentlig-privat samarbeid som byens minstepensjonister ikke har råd til? Dette blir ikke sosiale omsorgsboliger. Nå må Lp stå opp på minstepensjonistenes vegne og tale KKEs direktør imot. Et høringsinnspill i form av et leserinnlegg i Lp foreslår en eldrebydel med rimelige småhus omgitt av grønne plener, trær og blomster, etter mønster av f. eks. Eugene Hansens Småhjem ved Ullevål Sykehus i Oslo. Det er et høringsinnlegg som rådmannen, administrasjon og politikere bør legge seg på sinne. Det er avgjørende at synspunktene til dem som blir berørt, i dette tilfellet hele byens befolkning, gjøres kjent før det fattes en beslutning, skriver Lp. Men i dette tilfelle virker det som om Lp er mer opptatt av eiendomsdirektør Andersen, enn de demokratiske prinsipper de nå målbærer. Det er en plikt for en avis å føre kontroll med forvaltningen, ikke bare skyve den fra seg over på folks "høringer". Det fører ikke frem. Lp må vise folk at avisen ikke lar Grinderud dø i synden men følger opp kontroll med henne og forvaltningen og sørger for at folk blir hørt. Nå må Lp vise at avisen er seg sin demokratiske samfunnsoppgave bevisst.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags