Høyre, Ap og kinoen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevLp melder19.6.18 at Kongsberg kino ikke klarer budsjettene sine, og at driften må subsidieres fordi husleien er for høy. Denne situasjonen er skapt av  Ap, Høyre og SV som sørget for å nedlegge den flotte og estetisk innbydende  kommunale kinoen på Tråkka og erstatte den med den arkitektonisk simple og billige kinoen i KKP-bygget. Det var ingen lysende politisk klokskap. Ap, Høyre og SV flyttet kinoen fra Tråkka, imot alle råd fra kinostyret og et overveldende flertall av Kongsbergs befolkning for øvrig. Ap var angrepet av «regjeringssyke», som Laila Gustavsen (Ap) uttrykte det. Hennes selvransakelse kom litt for sent. 

Etter møtet i formannskapet, 13. mars 2008, da Campus Lågen ble solgt inn med en overdose svada, som gjorde en frapperende virkning på Ap og Høyre, kunngjorde Gro Sel Tveito (H): "Jeg mener det blir feil å fokusere på problemene vi kan støte på.» Det er en sett i gang-holdning og ta problemene etterpå, som vi ikke vil anbefale. SVs Petter Hoen så også lyset: «Dette er noe av det mest visjonære og spennende jeg har hørt om i Kongsberg på flere år», uttalte han til Lp (14.3.2008). Så visjonært og spennende var det at de tre partiene sørget for at Kongsberg kommune har mistet et utmerket bibliotek og en flott kino, med adskillige millioner kroner sløst bort årlig på noe vi ikke trengte. 

Og nå har vi fått problemene Gro Sel Tveito ikke ville fokusere på. Så nå må hun ta dem etterpå. Da problemet Kongsberg kinos sterkt subsidierte økonomi nylig var oppe i kommunestyret, «løste» Sel Tveito problemet ved å opplyse «at kinodriften er kommersiell, og at de må tenke på økt billettsalg. Jeg leser ikke at det er fokus på det», sa hun. Dermed var  problemet ute av verden for henne.

Jeg vil be Gro Sel Tveito om å opplyse i et leserbrev om hvordan hun, dersom hun var kinosjei, ville tenke på økt billettsalg og ha fokus på kommersiell kinodrift. Hun har åpenbart forstått noe kinosjefen ikke har forstått. Derfor, når hun gir av sin viten, med sitt svar og oppskriften, får vi se om billettsalget går i været når kinosjefen følger hennes oppskrift. Hennes snarlige svar utbes.

Vera Henden (Ap) uttalte i samme kommunestyremøte at: "– Vi må framsnakke kinoen.» Hun og Ap vil i stedet løse problemet med «framsnakking». Jeg vil be Vera Henden forklare i et leserbrev hva «framsnakke» betyr, og opplyse med eksempler hvordan hun selv vil «framsnakke kinoen», slik at vi alle forstår hvordan det skal gjøres. Hennes snarlige svar utbes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags