KKP og Vestsiden

Av
DEL

LeserbrevI Lp 28/3-19 kan man lese at to bedrifter nylig har valgt å flytte fra Vestsiden til Nymoen. Det dreier seg om et begravelsesbyrå og en fotograf.

Begravelsesbyrået, som har vært mange år i Bussedalen, uttaler at man må være der folk er, og sier videre: «På Vestsida var det rett og slett ikke nok folk som gikk forbi vinduene våre. Vi trodde Krona skulle hjelpe litt, men det har det ikke gjort». Det framgår også at parkering har vært en utfordring på Vestsiden. «Vi har fått flere tilbakemeldinger på at parkering har vært vanskelig på Vestsida». Og dessuten: «Mange av våre kunder er eldre og dårlige til beins. Det er generelt viktig for folk i dag at det er gode parkeringsmuligheter i nærheten».

Fotografen uttaler på sin side at hun skulle ønske det var litt mer liv på Vestsiden. Hun mener ting har endret seg de siste årene: «Det var mye mer liv på Vestsida da jeg startet opp der for ti år siden» sier hun blant annet.

Kronargumentet til Arbeiderpartiet for å få flyttet høyskolen fra byens beste beliggenhet på Raumyr til Hasbergtjerndalen og få bygget en såkalt kunnskaps- og kulturpark (KKP) der som skulle huse bl.a. høyskolen, var at man skulle revitalisere Vestsiden, få «mer liv og røre». Dette var en stor sak for Arbeiderpartiet, og dessuten også for Høyre. Det sto angivelig om byens framtid.

Men resultatet ser vi nå, og trenden har vært klar lenge. Det ble ingen utvikling på Vestsiden. Det ble avvikling. Dette kan man takke Arbeiderpartiet, Høyre og til dels også SV for.

Man får det man stemmer på ved valg. Til høsten er det igjen kommunevalg.


Christer Hoel

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags