Kultur for alle

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevAlle skal ha tilgang til et kulturtilbud.

De fleste liker musikk, teater, billedkunst eller andre kulturuttrykk. Noen vil utøve kunst selv, andre liker å organisere kulturarbeid, mens andre rett og slett bare vil se på og nyte. Her i Kongsberg er vi heldige og har et bredt kulturtilbud, men fortsatt er det mye vi vil ha på plass. Blant annet er det fortsatt barn på venteliste på Kulturskolen. Et bredt kulturliv for alle koster penger, og Arbeiderpartiet er villige til å prioritere dette i sine budsjetter.

Arbeiderpartiet vil gjeninnføre Kulturløftet hvor 1 % av statsbudsjettet hvert år vil gå til kultur.

Breddekulturen skjer i kommunene. Derfor må vi sikre at kommunene får nok kulturmidler til at bibliotekene, kulturskolene, kulturarenaene og ikke minst frivilligheten gis gode rammer til å utvikle seg. Bevilgningene til kultur har dessverre stått stille siden Høyre og FrP tok over regjeringsansvaret. Hadde man opprettholdt 1%- nivået fra den rødgrønne regjeringen ville kulturen hatt 1,3 milliarder mer å rutte med enn de får i dag.

Kulturen gir livene våre innhold og binder oss sammen som mennesker. Kulturen er med på å bryte ned barrierer og skaper nye og sterkere fellesskap. Vil man satse på fellesskapet mp man også ville bruke penger på det.

Arbeiderpartiet prioriter kultur for alle. Fordi vi vil at alle skal med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags