Løgnaktighet om høgskolebygg

Av
DEL

LeserbrevPer Håvard Kleven og Kongsberg Høyre presenterte 10. desember i Lp ønsker om et prosjekt hvor kommunen tar sikte på å få tilgang til de tidligere HiBu-lokalene på Raumyr; ”et bygg hvor næringslivet kan utvikle seg”, fremholder Kleven. Det kan det sikkert være.

Da må jeg imidlertid gjøre oppmerksom på at det i KKP-prosessen ble fremholdt den svært ugunstige beliggenheten av HiBu, og bygget som i sin tid ble omtalt som “Kompetansesenteret” på Raumyr, «på et jorde» og usentralt. Langt fra offentlig kommunikasjon.

SV var også tilhenger av flytting av høgskolen vekk fra den “gamle” bygningsmassen på Raumyr. Tidligere styremedlem av HiBu-styret, nå rådgiver i Rådmannens stab, Bernt Søraa uttalte: “Høyskolen på Raumyr var ikke moderne, den var fra 1993, fra før den digitale revolusjonen som har tatt oss”, og konkluderte med at bygget var uegnet for bruk med moderne datamaskiner. — Tidligere ordfører Vidar Lande (Ap) benyttet dette i sin argumentasjon for KKP, og viste til det han omtalte som "et kompetent styre ved HiBu" . Uten at han spesifiserte hvilken kompetanse det dreide seg om.

Arbeiderpartiets Anne-Jenny Archer argumenterte varmt tidligere i høst at bygget er det beste sted for Politihøgskolen. Det gjorde hun vel vitende om at bygningsmassen skal være uegnet for bruk av datamaskiner. Ønsker hun ikke at Politiet skal kunne løse vinningsforbrytelser, gjengkriminalitet og hvitsnippsforbrytelser, ved å plassere høgskolestudentene i et bygg hvor datamaskiner ikke kan nyttegjøres ? Selv ved enklere bedragerisaker, er det en forutsetning at Politiet å kunne ha tilgang til internett og moderne datateknologi.

At Politihøgskolen vil inn i bygningsmassen eid av Statsbygg; Alternativt at næringslivet kan utvikle seg i det tidligere “Kompetansesenteret” på Raumyr, under disse forutsetningene, og at en representant for Høyre kommer med dette forslaget kan muligens bero på svært dårlig hukommelse. Eller løgnaktighet.

Mest sannsynlig det siste. Nå i 2018, kommer altså sannheten om høgskolebygget og kompetansesenteret for en dag. 

Var det ingen i Ap, Høyre og SV som undret, i løpet av KKP-prosessen, hvordan det var mulig å bruke moderne datateknologi i de gamle byggene vest for Gamlebrufoss, inne på Teknologiparken; eller i andre gamle bygg våre politikere kunne oppholde seg, og bruke moderne datamaskin, mens de oppholdt seg i et gammelt bygg ? Sentrale og vitale personer i beslutningsprosessen påstod at lokalene til HiBu var uegnet, da KKP var i planleggingsfasen og ble vedtatt. Nå, flere år etterpå, er de samme byggene både velegnet for en høgskole for Ap, og et fremtidsrettet sted hvor Høyre ønsker at næringslivet kan utvikle seg. Og det altså etter at bygningene har vært flyktningmottak, og senere stått til forfall over noen år.

Vi opplever at de politiske partiene som vedtok KKP: Arbeiderpartiet, Høyre og SV møter seg selv i døra. Hvordan disse partiene skal ha forhåpninger om å høste velgernes gunst ved kommende kommunestyrevalg, har jeg vanskelig for å forstå. Deres troverdigheten har sunket til under pari.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags