Løse framtida sammen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevAltfor mange i Norge står uten arbeid. Etter snart 4 år med H/FrP i regjeringskontorene har vi den laveste sysselsettingsandelen på over 20 år. Dette er selvsagt svært alvorlig – fordi arbeid er nøkkelen til finansiering av velferden og for å løse de store utfordringene i Norge.

Under Høyre/Frp-regjeringen har det blitt skapt færre jobber totalt, enn det ble skapt årlig under Stoltenberg II. Da ble det skapt over 300.000 nye arbeidsplasser, 2/3 av disse ble skapt i privat sektor.

Statsminister Erna Solberg skryter av at pilene peker oppover, men fakta er dessverre ikke så positivt som hun prøver å gi uttrykk for.

Veksten i norsk økonomi er fortsatt svak, og vi har nå den laveste sysselsettingen på over 20 år. I 2016 gikk sysselsettingen i privat sektor ned for første gang siden finanskrisen.

Sentralbanksjef Øystein Olsen understreket alvoret i januar; Utfordringene ligger fortsatt foran oss. Det er ikke bærekraftig at sysselsettingsveksten fremover skal holdes oppe av offentlig sektor og bygg og anlegg.

H/FrP-regjeringens hovedstrategi med store skattekutt til de mest velstående i samfunnet har ikke fungert.

Så skal vi ikke gi regjeringen skylda for oljekrisa. Ledigheten svinger med konjunkturene. Men i møtet med en så alvorlig situasjon som vi har opplevd de siste årene, må vi kunne forvente en offensiv ledelse fra regjeringen. Det handler om ledelse.

Arbeiderpartiet foreslo 3 milliarder større tiltakspakke i 2016, med tiltak både for å få opp aktiviteten og holde folk i jobb, men også tiltak for at de som mistet jobbene skulle få fylt på sin kompetanse for å kunne gå inn i andre jobber.

Arbeiderpartiet foreslo 1 milliard ekstra i målrettede tiltak mot Sør- og Vestlandet for 2017.

Vi vil føre en ansvarlig økonomisk politikk og et aktivt trepartssamarbeid mellom bedriftseiere, ansatte og myndighetene. På den måten sikrer vi forutsigbare og gode rammebetingelser. Arbeiderpartiet vil utvikle Arbeidslivets kompetanseavtale og sikre god opplæring av bedriftenes ansatte etter de behov bedrifter og ansatte definerer.

Arbeiderpartiet tror på norsk næringsliv, vår evne til omstilling og vår tradisjon for å finne løsninger i fellesskap.

Arbeiderpartiet er beredt på å ta lederansvaret i omstillingen av Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags