Storm i vannglass

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet er blåst opp til storm i Ap og Høyres politiske vannglass. Det skyldes at Kjell Gunnar Hoff har uttalt, og med rette, at Kongsberg ikke er for en universitetsby å regne. Uttalelsen er en sak helt uten interesse og betydning. Den er en ikke-sak. Men i valgkampen mot Hoff og Kongsberglista, som de to partier frykter mest av alt fordi Kongsberglista står for en fornuftig politikk som folk stort sett ønsker, griper Ap og Høyre begjærlig anledningen til å koke suppe på en spiker. 

Nå forsøker de å slå politisk mynt på å fremstille Hoffs uttalelse som et spørsmål om byens være eller ikke være. For Aps politiske mentor, Vidar Lande, har allerede slått an tonen i partiets valgkamp. Ingen skal være i tvil om hva vi kan vente oss fra det hold, så nå bærer han ved til bålet, på Facebook: «Jeg veit ikke hva som gnager Hoff, og hvilket nag han bærer til USN Campus Kongsberg. Men denne oppsiktsvekkende uttalelsen føyer seg inn i rekken av hans vendetta mot Universitetet, tidligere Høyskolen.» Lande påstår at vendettaen, eller blodfeiden, som det heter på norsk, ifølge ham skal være kommet til Kongsberg og bragt inn i universitetet med Hoff. Åpenbart vet Lande noe om Hoff som ingen andre vet, ikke Hoff selv engang.

I Ap og Høyre-kretser hersker den reneste korsfeststemning mot Hoff, noe som åpenbart har nådd Laagendalspostens redaktør. Ingen skal være i tvil om hvor Steinmoen står i valgkampen. Nå mobiliserer han monopolavisens groveste skyts mot Kongsberglistas leder, som får beskjed om å «legge seg flat»: Hoff har ifølge Steinmoen ikke vist «respekt for USN-ansatte, industrien, kommuneadministrasjonen og andre støttespillere som arbeider for å utvikle Kongsbergs viktigste bærebjelker i de kommende årene». Hvis det var 1. april, ville jeg ha trodd at dette er en aprilspøk. Når det ikke er det, må uttalelsen tilskrives redaktørens manglende respekt for lesernes vett og forstand.

Og nå skal Ap, med Anne Jenny Archer, Laila Irene Johansen og Kristoffer Grette, i spissen «snakke byen opp og frem». På Vestsiden er det mer gått nedenom og hjem, og derfor gjelder det for Ap og Høyre å «snakke opp» alt de har gjort galt, slik at det gale skal se bra ut før valget. Det lar seg ikke gjøre. Aps og Høyres flytting av høyskolen og ødeleggelsen av en flott fremtidig universitetscampus på Raumyr, med studentboliger og fri parkering, har påført byen ubotelig skade. Dette vil de nå kompensere med «universitetsbyen». Ifølge Archer, Johansen og Grette, snakker Hoff «byen ned», mens Ap og Høyre «snakker byen opp». Men Hoff og Kongsberglista har ikke gjort annet enn å kalle en spade for en spade. Ingen grunn til å hisse seg opp over det. Men dette passer ikke Ap og Høyre, særlig ikke nå som kommunevalget nærmer seg.

Johan Jarnæs

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags