Vi skal bygge på det vi har!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Lp 8. mai beskyldes jeg og Arbeiderpartiet for å være spesialister på å fortelle hva andre partier mener. Det er en påstand Evju får stå for selv, Arbeiderpartiet har over lengre tid rettet fokuset mot egen politikk i både Laagendalsposten, sosiale medier og når vi har vært ute og møtt folk. Vi er opptatt av å ta hele kommunen i bruk, vi ønsker å heltidsstillinger i helse og omsorg og vi ønsker at det skal bli billigere å ha barn i barnehage og på SFO. Med dette har Arbeiderpartiet har store ambisjoner for Kongsberg. Det er på den andre siden verdt å legge merke til at Evjus forslag til å gjøre Kongsberg bedre er effektivisering og modernisering – hva er da de konkrete tiltakene?

Høyres ordførerkandidat Helge Evju presenterer en grei analyse for hvordan Kongsberg skal bli bedre. At vi må skape for å dele er åpenbart viktig, men vi må også huske at vi må dele for å skape – det har Arbeiderpartiet sagt i årevis. Vi mener at det er arbeidsfolk som står på hver eneste dag, som legger ned utallige arbeidstimer for å skape gode resultater for sin arbeidsplass, som er bærebjelken. Dette gjelder folk som både jobber i offentlig og privat sektor. Vi må sørge for gode rammevilkår for næringslivet, det har Arbeiderpartiet vært en garantist for. Kongsbergindustrien er bygget på statlig eierskap, på gjenkjøpsavtaler og en aktiv næringspolitikk lokalt, regionalt og nasjonalt. Dette arbeidet må fortsette, og en viktig sak her er at vi styrker fagskolen Tinius Olsen, noe Arbeiderpartiet har bidratt til ved å bevilge midler fra Buskerud fylkeskommune til ny industrilab.

Det er viktig for oss i Arbeiderpartiet at arbeidsfolk blir behandla bra. Det er en av flere grunner til at vi mener at vi må få en heltidskultur i helse og omsorg. Det er reell utvikling og forbedring når de som skaper verdiene blir tatt på alvor og de som mottar tjenestene får bedre tjenester. Det samme kan sies om lavere priser i SFO og barnehage, det samme kan sies når Arbeiderpartiet nasjonalt vil innføre gratis skolemat. For det er det velferdsstaten handler om, folk som skaper verdier som vi på klokelig vis bruker i fellesskap – for å skape god velferd. Det gir lykkelige eldre og det gir sterke unge som kan være med å bidra til utvikling, nyskaping og verdiskapning i framtida. På den måten får vi et samfunn som ikke stagnerer.

Arbeiderpartiet vil bruke tid på det som gir oss et bedre samfunn. Da kan vi ikke bruke tid på å kjempe mot mer eller mindre dårlige ideer til effektivisering. Det går helt fint an å tenke utvikling og forbedring av offentlig sektor, uten at lokalsamfunn rundt omkring i landet må drive en evig jakt på å beholde viktige tilbud. Om det er passkontor eller trafikkstasjon, så handler begge deler om at det er tilbud som ikke kan digitaliseres. Det er vanskelig å se for seg at oppkjøring skal gjøres via mobilen, på samme måte som at pass krever oppmøte på politistasjonen. Arbeiderpartiet er positive til å arbeide mer effektivt, men vi er ikke positive når det fører til kaldere samfunn, med større avstander mellom folk. Da vil vi heller bruke energien på å se hvordan fellesskapet, sammen, kan gjøre mennesker tryggere, sterke og klare for å bidra til vårt felles beste.

Ingar Storholt

Ordførerkandidat Kongsberg Arbeiderparti

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags