Gå til sidens hovedinnhold

Vil du ha et regjeringsskifte?

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette valget er et verdivalg. Under dagen regjering ledet av H/FRP med garanti fra Venstre og KRF har folk med normalinntekt fått 10 kr i skattelette, mens de rikeste har fått 1.600 kroner mer hver eneste dag i skattekutt. Arbeiderpartiet ønsker en rettferdig skattefordeling. Med Arbeiderpartiets skattepolitikk vil 2 av 3 få lavere eller samme skatt som i dag. Så mange som 9 av 10 pensjonister vil betale mindre i skatt. Betaler du ikke formuesbeskatning i dag, vil du heler ikke gjøre med en Arbeiderpartiledet regjering.

Vi er ærlige på at de rikeste må bidra med mer for at vi skal kunne rette opp den urettferdige pensjonssituasjonen for våre eldre. For hvert år med blåblå regjering har pensjonistene fått redusert sin kjøpekraft. I Arbeiderpartiet mener vi dette er grunnleggende urettferdig! Derfor går vi til valg på at våre pensjonister aldri skal ha lavere reallønnsvekst enn lønnsmottakere.

Videre går vi til valg på å få 3 000 nye lærere inn i skolen, slik at våre barn og unge sikres et best mulig utgangspunkt for voksenlivet. Vi vil også styrke kommuneøkonomien med 3 milliarder kroner slik at flere kan ansettes i eldreomsorgen. Alle skal med, uavhengig av størrelsen på lommeboka. Derfor lover vi 12 milliarder kroner til styrking av sykehustilbudet, slik at vi kan få på plass flere ansatte, styrke kreftforskningen og etablere et nytt toppmoderne sykehus i Drammen, samtidig som vi ivaretar sykehustilbudet i distriktene. Kongsberg sykehus skal videreutvikles, ikke avvikles! Det handler om prioriteringer. Arbeiderpartiet vil bruke de store pengene på de viktigste sakene. På de eldste og de yngste. På velferdsstaten.

I løpet av de neste 10 årene vil Norge trenge 300 000 nye arbeidsplasser. Arbeiderpartiet vil arbeide aktivt med å etablere nye, grønne arbeidsplasser. Teknologimiljøet på Kongsberg vil ha en ledende rolle i denne satsingen. Med en Arbeiderpartiledet regjering vil Norge igjen bli en nasjonal som tar klimautfordringene på alvor. Derfor har vår statsministerkandidat vært helt klar på at i hans regjering vil det ikke være rom for en eneste klimafornekter.

I dag er det ikke Høyre og statsminister Erna Solberg som setter dagsorden i den politiske debatten. Det er FRP og Sylvi Listhaug. En statsråd som drar til Sverige og bruker offentlige midler på å spre skremselspropaganda og på å drive valgkamp for sitt parti. En integreringsminister som gjør det motsatte av å integrere. Nemlig å føre en retorikk som splitter og setter mennesker opp mot hverandre i et stadig kaldere debattklima. Slik vil vi ikke ha det. Norske verdier handler først og fremst om fellesskap, inkludering og små forskjeller. Slik skal det igjen bli med Arbeiderpartiet i regjering.

Ønsker du et regjeringsskifte må du derfor stemme på Arbeiderpartiet. Et størst mulig Arbeiderpartiet er avgjørende for at vi får et nytt flertall etter valget den 11 september. Godt valg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.