Erna er best for Buskerud

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevMarit Gislesen skrev tirsdag et innlegg hvor hun spurte om Erna Solberg virkelig er best for Buskerud. Den tidligere ordførerkandidaten fra AP fant svaret ved å tegne et skremmebilde av Høyre. Norge og Kongsberg skulle selges, skulle man tro Gislesen, som ikke akkurat er kjent for å være en nyansert og varm Høyre-tilhenger.

Jeg kan betrygge Gislesen. Høyre går ikke til valg på å selge seg ned i Kongsberg Gruppen, og inntektene fra de norske vannfallene skal tilfalle norske skattebetalere. Punktum.

La oss i stedet diskutere om Kongsberg er best tjent med at Erna Solberg kastes, for at AP, SV, MDG, Rødt og SP tar over styringen i landets nasjonalforsamling.

Høyre går til valg på en kraftfull satsing på veier og jernbane. Vi skal bruke 1000 milliarder kroner på å binde Norge sammen de neste 12 årene. Arbeiderpartiet skal forhandle med SV som vil halvere antallet nye veiprosjekter og med MDG som vil fjerne ¾. Ikke minst vil disse partiene reversere Nye Veier, som nå bygger ut veier raskere og billigere enn tidligere. Det er å ta Norge i feil retning.

Høyre går til valg på at norske eiere skal likebehandles med utenlandske. Dette for å sikre at vi skaper nye private arbeidsplasser, blant annet i det utrolige spennende teknologimiljøet på Kongsberg. Venstresiden går i stedet til valg på å øke skattene på norskeide arbeidsplasser. Det er ikke riktig vei å gå for Norge, som nå er i ferd med å legge oljenedturen bak seg.

Videre vil Høyre ruste opp forsvaret og beredskapen i landet. Det kjøpes inn nye ubåter, maritime overvåkingsfly og kampfly. I tillegg skal hæren og heimevernet styrkes med 6 milliarder kroner i neste fireårsperiode, blant annet med nytt mobilt kampluftvernsystem fra Kongsberg. I sum vil dette styrke vår forsvarsevne. For Kongsberg har det også den bieffekten at næringslivet vil få en stor boost i form av gjenkjøpsavtaler de neste årene.

Erna Solberg er neppe den privatiseringsdronningen Gislesen gjerne skulle hatt som skremmebilde. I stedet er hun en sterk politiker med moderate standpunkter, som har vist evne til å styre gjennom både en flyktningkrise og et kraftig oljeprisfall, som ikke minst har rammet Kongsberg-samfunnet hardt. Hun vingler ikke, og tør å stå i tøffe beslutninger som hun mener er riktig for landet.

Nå er optimismen tilbake. Ledigheten går ned, veksten er på vei opp og det skapes flere jobber. Jeg ser ingen grunn til at man i en slik situasjon skal bytte statsminister i Norge.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags