Upassende politiske utspill fra kommuneansatte

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI det siste har vi sett flere eksempler på at kommuneansatte har kommet med utspill i pressen som har adressert aktuelle politiske saker og kritisert eller satt søkelys på politiske vedtak som de åpenbart har vært uenige i.

- For en tid siden gikk flere lærere ved Vestsiden skole ut i pressen og uttrykte sterk uenighet med kommunens, slik de ser det, svært uheldige planer om å realisere nye Vestsiden skole uten å tilrettelegge for tilstrekkelig antall parkeringsplasser.

- Nylig gikk flere ansatte ved legevakten ut med sterk kritikk av kommunens, slik de ser det, hodeløse vedtak om å kutte legevaktens budsjett med 2 millioner kroner uten de ansattes involvering i prosessen eller fornuftig konsekvensutredning.

- Og i forrige uke så vi en ansatt i kommunen gjøre en, med hennes ord, ‘eple mot pære’ sammenligning hvor poenget var å belyse hvilken effekt det kunne ha på andre områder av kommunens ansvarsområder hvis samme pengebeløp som er vedtatt benyttet på et vann- og avløpsanlegg hadde blitt benyttet anderledes.

Skal vi virkelig ha det slik at kommunens ansatte skal kunne utfordre og sette spørsmålstegn ved kommunestyrets vedtak? Skal vi virkelig tillate at kommunens ansatte skal fortelle allmennheten at de ikke er enig i kommunens, deres arbeidsgivers, politiske retning?

Svaret er JA. Selvfølgelig skal vi ha det slik!

De ansatte i kommunen har samme ytringsfrihet som andre borgere i samfunnet. De er valgbare til kommunestyret, og må selvsagt kunne målbære sine politiske meninger i offentligheten. Enkelte deltakere i denne debatten ser ut til ikke å ha evne til å skjønne basale prinipper i vår samfunnstruktur.

Terje N Jensen

Nestleder Kongsberg Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags