Gå til sidens hovedinnhold

En skam for Kongsberg

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I onsdagens kommunestyremøte sviktet ordfører Kari Anne Sand og Senterpartiet innbyggerne på Vestsiden og i Kongsberg på det groveste. Ordførerpartiet brøt med det nye kommunestyreflertallet, som jo i sin tid valgte Sand som sin ordfører. Dermed blir to vernede hus på Korpmoen revet helt unødvendig. Videre applauderte de starten av en utbygging med billige blokker à la Krona langs gateløpet i Hasbergtjerndalen.

Hvilken skam for Kongsberg!

Når Senterpartiet på denne måten skifter side sikrer de flertall for elendigheten sammen med ‘sandpåstrøerne fra Ap, Høyre og FrP’. De er gjerne enige med rådmannen i slike saker. Er bevaringstanken virkelig fremmed kost for Senterpartiet? Her havner ordfører Sand i dårlig selskap med bl.a. tidligere ordfører Vidar Lande og varaordfører Arvid Lyngås.

I dag er det flaut og trist å være fra Kongsberg. For å si det med Fortidsminneforeningen: ‘En svart dag for byen. Glem aldri hvem som gjorde dette og stem dem ut ved neste valg. Her rives byens historie med en lettvinthet som er skremmende’. For vår del har vi også stilt spørsmål ved de holdningene skolen ved rektor Bård Olsen formidler til kommende generasjoner.

Leserstorm i lokalavisen forteller at her er kommunestyrets flertall i utakt med byens innbyggere. Vi har også registrert et enormt engasjement hos folk flest gjennom tilbakemeldinger fra kjente og ukjente når vi har kommentert saken i lokale medier. Hvordan er da kommunestyrets vedtak mulig? Vi tror kanskje det må skyldes kunnskapssvikt hos kommunalt ansatte og hos de folkevalgte. Det vi undres mest over dagen derpå er hvordan lokalpolitikere og kommuneansatte i Kongsberg allikevel kan være så utrolig fornøyde med seg selv. Hvordan i all verden skal vi greie å få fortalt en del av dem (Ap, H, FrP, KrF, Sp) at det er det absolutt ingen grunn til? De burde jo egentlig skamme seg. Her kan alle som kjenner noen av disse partienes representanter hjelpe til. Navneliste (med epostadresser) for kommunestyrets medlemmer finnes på kommunens websider.

Kommentarer til denne saken