Stakkars søvnløse varaordfører

Av
DEL

Leserbrev«Dette går inn på meg. Jeg har nesten ikke sovet, sier Hoff» – sitat Lp, i saken hvor byens varaordfører og en av Kongsberglistas toppkandidater «får på pukkelen» i en lederartikkel angående «Teknologibyen Kongsberg» i Teknisk Ukeblad.

Hadde det vært Vibeke Sæther i Lekestue som sutret  «jeg får ikke sove, jeg», så hadde vi humret i skjegget. Men det er ikke mye å humre i skjegget for når byens varaordfører trekker «stakkars meg»-kortet i en politisk debatt.

Hoff er på ingen måte kjent som en som holder noe tilbake når det gjelder å uttale seg om hverken personer eller saker.

Han går heller ikke av veien for å prøve å vinne politisk gevinst ved å skaffe seg positiv omtale for sak andre har kjempet frem (ref. Gruveås-saken for noen uker siden). Mange mente han burde be om unnskyldning. Hoff svarte med å bortforklare sin uttalelse.

Byens varaordfører har «slengt med leppa» om hvor flau han er over universitetsbyen. Da fikk han massiv kritikk fra alle retninger, men gjennom flere leserbrev slo han tilbake med nye bortforklaringer. 
I den siste saken, hvor Lp gjengir TUs artikkel, kommer nye bortforklaringer – og påstander om at det er fremsatt en drittpakke.

Tidligere har han hudflettet en kommuneansatt og tydelige uttrykt sin mistillit offentlig (kronikk i Lp 24.05.18 og påfølgende leserbrev 25.05.18) – til sterk kritikk fra flere hold. Han går heller ikke av veien for å angripe privat når han ikke når frem gjennom sine leserbrev (noe undertegnede selv har blitt utsatt for).

Det begynner å danne seg et mønster av en varaordfører som ikke forstår sin rolle, eller er det nettopp det han gjør – og kynisk utnytter sin posisjon for å fremme sine personlige kampsaker og prøve å vinne velgere? 
 

Det kan også oppfattes som det er en lav terskel for opplevd krenkelse – en form for narsissistisk sårbarhet: Gjentatte ganger kan vi lese hvordan varaordføreren møter kritikk eller motstand. Da sitter kommentarene løst om at meningsmotstandere bedriver hersketeknikk, eller at han har blitt misforstått, eller at noen har skrevet feil. Er dette i seg selv bevisste hersketeknikker fra varaordførerens side? Er det ubevisst er det betenkelig. Er det bevisst er det skremmende ...

Det vites naturlig nok ikke hvorvidt varaordføreren bevisst prøver å hente sympati med denne gangen å trekke «stakkars meg»-kortet eller ikke. Er det ubevisst er det betenkelig. Er det bevisst er det skremmende…Uansett er det vel lite trolig at han henter sympati fra så veldig mange fler enn de faste pappenheimere som teppebomber kommentarfeltene i slike saker.


Det blir spennende å se valget til høsten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags