Stem for dyra

Noen av de midlertidige beboerne på kattehuset (som trenger er kjærlig hjem)

Noen av de midlertidige beboerne på kattehuset (som trenger er kjærlig hjem) Foto:

Av
DEL

LeserbrevDyra våres trenger noen som taler deres sak, de har ingen egen stemme. I Miljøpartiet De Grønne setter vi dyra sin velferd høyt, om det er husdyr, ville dyr eller dyrene i landbruket. Ale dyr har egenverdi og rett til å leve god liv.

For husdyra våres del ønsker vi obligatorisk ID-merking av katter og hunder, det er altfor mange spesielt katter som forsvinner og ikke kommer hjem igjen. Er alle dyr ID-merket kan de enklere finne veien hjem hvis noen tar de inn. Rimelig kastrering er også viktig, for at det ikke skal bli for mange katter som er hjemløse. De som tar seg av dyr som mangler hjem for eksempel Dyrebeskyttelsen, bør støttes opp under for den fantastiske innsatsen de gjør. Kattehuset i Kongsberg et sted for de hjemløse kattene, fikk nylig et besøk av oss og deres arbeid er uvurderlig, en stor takk til det de gjør. For at alle dyr skal trives i byen vår ønsker vi fortsatt veldig at hundepark skal bli en realitet og vil jobbe for det. Hunder bør kunne løpe fritt og møte andre hunder hele året, når det er båndtvang store deler av sommersesongen. For dyrene i landbruk og annet dyrehold er god velferd viktig, spesielt nok plass og mulighet til å være ute så de kan få dekket sine naturlige behov. Vi ønsker å styrke kommunens landbruksavdeling så de nettopp kan bruke mer tid på veiledning og være enda mer oppdaterte på landbrukets dyrehold rundt i kommunen.

Miljøpartiet De Grønne vil etablere en dyrevernsplan i Kongsberg, både for de dyrene vi har rundt oss daglig, men mest for de vi ikke så ofte ser. Biologisk mangfold av alle slag, det er viktig at selv de minste skapningene blir tatt vare på sånn at vi ikke risikerer å tape mer av det biologiske mangfoldet vi har. Vi er alle en del av samme kretsløp, og økosystemene som finnes rundt omkring i vår kommune er verdifulle og trenger mer oppmerksomhet. Ved god kartlegging og opplæring av kommunalt ansatte som drifter kommunen, kan vi sikre en nullvisjon for tap av biologisk mangfold.
For mer politikk for dyrene les vårt program og se nasjonal politikk og ikke minst husk å stemme. For mennesker, dyr og miljø.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags