Lp tier ikke

DEL

MeningerAller først tusen takk for at dere bryr dere om jobben vi i Laagendalsposten gjør, selv om det kommer som kritikk for vår politiske dekning. Det handler blant annet om publisering av en artikkel på valgdagen, der temaet var uroen rundt «Vekst i Kongsberg»-prosjektet. Industrileder Hans Peter Havdal rettet kritikk mot avtroppende varaordfører Kjell Gunnar Hoff og Kongsberglista. Flere har ment at vi burde holdt oss for god for å publisere på valgdagen. Noen antyder at dette var planlagt av oss for å ramme Kongsberglista. Jeg vil understreke at begge parter kom rikelig til orde.

Jeg kan med hånda på hjerte si at vi er tro mot formålsparagrafen som sier vi skal være en politisk, uavhengig avis. Jeg kan derfor ikke beklage at vi gjør jobben vår og lager journalistikk på temaer som er viktig for Kongsberg.

I dagens digitaliserte verden er det også slutt på at det er fredningstid for politisk agitasjon på valgdagen.

I et annet leserbrev kritiserer Ellen M. Flom oss for å være respektløse, når vi brukte følgende formuleringen: «Damene skjøv vekk gubbene». Jeg kan forstå at flere kan oppleve dette som et sleivspark fra lokalavisa. Det er ikke ondsinnet fra vår side, men et pek mot den etablerte makteliten i verdens mest likestilte land. Det er godt voksne menn som gjerne har fått regjere, og akkurat som undertegnede, var toppkandidatene til Ap og H eldre enn gjennomsnittsalderen på Ola nordmann.

Til slutt vil jeg si at vi absolutt ikke er negative til de eldre, slik det blir uttrykk for i leserbrev og kommentarfelt. Jeg har tro at det beste for lokaldemokratiet er et mangfold i kommunestyret. Det betyr blant annet spredning i alder. Som godt voksen mann, mener jeg vi bør heie litt ekstra på de unge og ønske dem velkommen til «maktens bord». Det vil styrke vårt demokrati.


Jørn Steinmoen

Ansvarlig redaktør i Laagendalsposten

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags