Ja til bedre asfalt i distriktene

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
Visste du at Miljøpartiet De Grønne er ett av partiene i den norske partifloraen som vil prioritere vegvedlikehold og veier i distriktene høyest?

LeserbrevRegjeringen skal ha skryt for å ha lagt seg på et rekordhøyt nivå når det gjelder vegvedlikehold. Aldri tidligere er det bevilget mer penger til dette i Norge. Og det trengs. Vedlikeholdsetterslepet på veg og bane er fortsatt dramatisk. Man sparer som kjent ikke penger ved å kutte vedlikehold. Da tærer man på vegkapitalen. Det er å pisse i buksa for å holde varmen.

I De Grønnes alternative statsbudsjett la vi oss på samme rekordnivå som Regjeringen i pengebruk til vedlikehold av veger. I tillegg bevilget vi 300 millioner mer til trafikksikkerhetstiltak enn Regjeringen, 100 millioner ekstra til miljø og servicetiltak og 100 millioner ekstra til skredsikring i distriktene.

Summen av dette er tidenes politiske vedlikeholdspakke for veier i distriktene.

Det vi kutter ut er store nye firefelts motorveier inn mot de store byene. Samt meningsløse prestisjeprosjekter som «fergefri E39”.

Forestill deg at samtlige norske fjorder fra Stavanger til Trondheim skal krysses med bro eller tunnel for å føre frem en firefelts motorvei. Som eneste parti har De Grønne gått imot dette nasjonalt og lokalt. Et slikt prosjekt er ikke samfunnsøkonomisk lønnsomt og vil i tillegg rasere det flotteste vi har å by på av naturopplevelser i dette landet. Skal dette prestisjeprosjektet gjennomføres vil det gå på bekostning av andre viktige samferdselsprosjekter og nødvendig vegvedlikehold i distriktene.

Vi i De Grønne bruker heller pengene på kollektivtrafikk og bane i byene, elektrifisering av fergesamband på vestlandet, samt altså vegvedlikehold, rassikring og et nettverk av hurtigladestasjoner i Distrikts-Norge.

De Grønne er ikke imot vei. Vi mener bare at trafikkutfordringene i de store byene heller løses med billigere og bedre kollektivtrafikk og at det er bedre å vedlikeholde og utbedre de veiene vi har istedenfor å satse på nye politiske prestisjeprosjekter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags