Plassering av bommen på Meheia

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevUndertegnede hadde gleden av å følge et informasjonsmøte på Meheia torsdag 20. juni om neste trinn av ny E 134, parsellen Saggrendabakkene til Elgsjø.


Naturlig nok kom spørsmålet om flytting av bommen opp. Til dette svarte vedkommende ansvarlige fra Vegvesenet at det intet var å melde, da prosjektansvarlig Tom Hedalen ikke hadde noe melde. Altså den politiske ledelsen i Samferdselsdepartementet (Frp) har intet gjort for å få flyttet bommen til fylkesdelet.


Så kommer det interessante. En av de ansvarlige for neste byggetrinn, reiser seg og sier at uansett må bommen flyttes. Bombygget er satt opp på det sted der den første salva må skytes i neste trinn av utbyggingen. Eller man kan selvsagt vente til den siste salva før dagens nye veg og neste byggetrinn sammenkobles.

Dette er pengesløseri og prinsipprytteri fra Statens Vegvesen sin side. For å tvinge inn midler fra beboerne på Meheia, bygges bommen slik at den må siden må rives. Når det blei framført ønske om å diskutere fornuften i dette, blei dette avvist av den ansvarlige fra Vegvesenet. Dette fordi plasseringen var politikk og det lå utenfor deres ansvarsområde.

Det er så mye planprogram og konsekvensutredning i forbindelse med et slikt prosjekt, at en kan gå seg vill. Men noen konsekvensutredning av plasseringsvalget for bommen blir ikke gjennomført. Det er politikk. Ja, driver prosjektansvarlig Tom Hedalen politikk? Nei, selvsagt ikke. Kan vi da få navnet på den/de som er ansvarlig for plasseringen?

Kongsberg kommune med ordfører Sand i spissen har enstemmig bedt om en annen plassering. Det samme har et enstemmig fylkesting gjort. Hvilke politiske vedtak har da ført bommen dit den kommer?

Det er en eneste ansvarlig. Det er bare en som kan instruere Vegvesenet til å flytte bommen. Det er samferdselsministeren.
Han har de siste 6 år kommet fra Frp.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags