FRP og Meheia-bommen

Per Olaf Lundteigen

Per Olaf Lundteigen Foto:

Av
DEL

LeserbrevMaia Kristine Paulsen - formann i Kongsberg FPU og ungdomskandidat for Flesberg FrP skriver i Laagendalsposten 8 august et frimodig angrep på Sp med overskrift: «Ordføreren i Kongsberg er frekkhetens nådegave»

Saken gjelder bomstasjonen som bygges på E134 ved Saggrenda.
Spesielt hadde ordfører Kari Anne Sand (Sp) og undertegnede gjort intet eller en dårlig jobb i saken.

Før Paulsen skriver neste gang bør hun sjekke fakta. Når aksjonskomiteen mot bom på Meheia innafor Kongsberg kommune tråkka til i saken støtta Sp dem fra dag en. Dette bla fordi kommunestyret i Kongsberg i september 2018 ba om at bommen måtte flyttes til fylkes/kommunegrensa Telemark/ Notodden .

Politisk ledelse i Samferdselsesdepartementet ( FrP) dro imidlertid ikke på handbrekket for å stoppe vegvesenets bygging av bommen! Det måtte altså hardere lut til.

Allerede 8 desember arrangerte aksjonskomiteen folkemøte på grendehuset på Meheia. Det var stinn brakk og Sp møtte med ordfører og stortingsrepresentant. Møtet blei enig om neste trekk.

Be om møte i romjula med statssekretær Tommy Skjervold (FrP). Kollega Morten Wold (FrP) var døråpner og både Sp sin ordfører og stortingsrepresentant deltok. Høflig møte, men ingen avklaring.

Som stortingsrepresentant sender jeg to skriftlige spørsmål til FrP statsråden om saken .
Ingen avklaring - veivesenet bare fortsetter bygging av bom - millionene ruller.

17 januar arrangerer aksjonskomiteen stort fakkeltog i bitende snø. Sp deltar med bla. ordfører og stortingsrepresentant. Nok en gang store mediaoppslag også i NRK. Ingen respons fra FrP i Samferdselsdepartementet.

Så bla. utallige telefoner og SMS meldinger fra meg til Skjervold 7.,12.,13.,25. og 29. mars. Svar: Vi drøfter saken i politisk ledelse.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sammen med ordfører setter saken nok en gang på dagsorden ved besøk 27 mai. Vedum stiller så skriftlig spørsmål til statsråden 21. juni og svaret er nok engang; FrP i departementet arbeider med saken.

Så den 5 august kommer brevet fra Samferdselsesdepartementet til Vegdirektoratet om at Kongsberg kommune sitt vedtak av september 2018 om «å flytte bommen på E134 ved Saggrenda til fylkesgrensa» skal følges opp. Det var flott - bedre seint enn aldri!

Senterpartiet er svært glad for at kommunestyret og aksjonskomiteen sitt arbeid gir seier. Nå gjenstår bare fortgang i å flytte bommen til Telemarksgrensa.

Ordfører Kari Anne Sand legger nå alt til rette fra kommunens side og leder i Samferdselsutvalget i Buskerud Fylkeskommune Olav Skinnes (Sp) følger opp på fylket. Som tingmann med spesielt ansvar for Kongsberg skal jeg be om at ny bom er på plass når veien åpnes i 2020. Noe annet vil være enda mer sløsing med tid og penger .

Kanskje Maja Kristine Paulsen ( FrP) vil være mer forsiktig når hun omtaler Sp seinere.?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags