Gå til sidens hovedinnhold

Hva får du for en stemme på Senterpartiet

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det nærmer seg valg, det er under en uke igjen til man skal putte stemmeseddelen i urna. Hva mener de forskjellige partiene, hva står man egentlig for er det kanskje noen som fortsatt lurer på? Det kan jo være vansklig nok for oss som er politiske nerder å få tak på alt i mellom de daglige målingene om hvem som har gått opp eller ned 1 eller 2 % eller hva enkelte politikere driver med på sin "studietur" til Sveige. 

Her skal jeg prøve å klargjøre noe av det vi i Senterpartiet vil jobbe for om vi får din stemme den 11/9:

Tjenester nær folk – Norge er et langstrakt, variert og mangfoldig land. I store deler av landet bor folk spredt, og det er store avstander. Andre steder bor folk tett, og det er mindre plass. Vi vil at du skal føle deg trygg i lokalsamfunnet ditt uansett hvor du bor.

Senterpartiet sier nei til sentralisering av politi, skattekontor, mattilsyn, domstoler for å nevne noe. Vi har tro på den positive kraft som ligger i selvstendige og ansvarlige enkeltmennesker. Vi vil ha gode nærmiljø med nær kommunal styring som sikrer gode lokale tjenester.

Norsk mat er trygg mat- i Norge skapes verdens reneste og tryggeste mat, med minimal bruk av sprøytemidler og antibiotika. Noe som gjør at Norge ligger langt foran da det kommer til dyrevelferd og kampen mot antibiotika resistente bakterier. Folk vil ha trygg, sunn og kortreist mat. Senterpartiet er partiet for alle som er bevisste på hva slags mat de ønsker å spise og hva de ønsker å gi barna sine.

Kongsberg Sykehus – Vi vil fortsette jobben for Kongsberg sykehus og har gode kontakter på Stortinget som jobber for å styrke og videreutvikle Kongsberg sykehus. Akuttkirurgi må tilbakeføres. 

Forsvar og Heimevern – Norge skal og må opp på 2 % av BNP til forsvaret. Vi mener at Heimevernet spiller en veldig viktig rolle i det forsvaret Norge skal ha for fremtiden. Vi mener det er helt feil å bygge ned HV og er villige til å bruke mer på å styrke HV.

Fylkessammenslåing – Vi mener Buskerud fylke er stort nok og de utfordringene vårt fylke har vil ikke løses ved å slås sammen med Akershus og Østfold. En region som går fra Hol i Hallingdal til Halden vil Sp reversere.

Politi – Kongsberg Politistasjon må fortsatt være en fullverdig politistasjon med nok ressurser til forebyggende virksomhet, beredskap, etterforskning og forvaltningsoppgaver som ivaretar publikums behov. Passtjenesten må selvsagt bestå.

Kongsbergbanen må på plass – Sp vil fortsette jobben med å få realisert Kongbergbanen med to tog i timen og dobbeltspor.
 

Håper dette kan være litt klargjørende om du vurderer å bruke stemmeseddelen det står Senterpartiet på. Det du kan være 100 % sikker på er du vil få ombudsperoner med beina godt plantet på jorda med klar tale og som virkelig veit å kjempe for Kongsberg og Buskeruds beste. 
 

Godt valg.

Kommentarer til denne saken