Viken viser vei?

Jens-Petter Hagen

Jens-Petter Hagen Foto:

Av
DEL

LeserbrevViken viser vei er det nye fylket Vikens visjon. Tja – det får vi jo se, men det er ingen tvil om at Viken vil være viktig – både for deg som innbygger og for landet. Med sine 1,2 Mill innbyggere og en geografi som rammer inn Oslo og tar med seg det meste av Østlandetvil den utvikling vi klarer å få til i Viken bety mye også for landet.
Det kan nok være uklart for mange hva fylkeskommunen egentlig driver med. Det er få kioskveltere av nyheter som kommer ut av fylkestingsmøtene. Men, det betyr ikke at det ikke viktige spørsmål; vi får landets største videregående skole, landets største lærlingordning, landets største samferdselssektor osv. I det heletatt – Viken blir størst innen mange områder som er viktig for folk. Det betyr at det er viktig hvem som styrer Viken. Arbeiderpartiet har sagt at vi ønsker å styre og skape endring og fornyelse. Vi vil ta tak i Vikens muligheter til det beste for befolkningen i Viken.
Et par eksempler: Viken vil bygge, rehabilitere og omforme bygningsmasse for betydelige beløp. Viken vil kjøpe varer og tjenester for millioner av kroner. Dette gir Viken makt til å skape positive endringer. Vi kan velge seriøse entreprenører og vi kan ta miljø og sosiale hensyn i våre anskaffelser. Arbeiderpartiet vil sørge for at dette blir gjort. Vi vil lage rammebetingelser for anbud og innkjøp som sikrer et anstendig og seriøst arbeidsliv og som tar miljøsatsing i bygg til nye høyder. Vi lover at det skal på plass strenge og forutsigbare regler så fort vi kommer i posisjon. Det finnes allerede mange modeller å bygge på.
Videregående skole: Skal det være fritt å søke skoleplass i hele Viken basert på karakterer eller skal du sikres videre skolegang nær der du bor? Alle har rett på videregående opplæring eller læreplass. Problemet med fritt skolevalg er at det etablerers "populære" skoler for de beste mens de med lavere karakterer må ta til takke med andre kanskje skoler som ligger langt vekk. Hvor er faren for frafall størst? Naturligvis hos de som ikke har fiksa skolen best. Vi vil at alle skal ha samme mulighet – derfor nærskoleprinsippet. Det er også et mål at vi skal utdanne ungdom til det det er behov for i arbeidslivet – da må vi styre tilbudet – det ønsker næringslivet og det ønsker vi.
Så vi vil at Viken skal vise vei – vil dere?
Stem Arbeiderpartiet i Fylkestingsvalget også – husk den blå stemmeseddelen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags