Gå til sidens hovedinnhold

Den største trusselen er blokkpolitikken

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arne Nævra sporer helt av fordi jeg i mitt innlegg om tap av norsk natur de siste tiår også nevner at SV har et stort ansvar for situasjonen. Partiet styrte landet i åtte år.

Under denne perioden så vi en eskalerende nedbygging av norsk natur og tap av villmark.

SV leverte altså ikke. Dette kan dokumenteres med konkret oversikt og statistikk fra den perioden SV styrte. Dette fremla jeg også i mitt innlegg.

Det er underlig hvordan Nævra og SV skal gjøre seg immun for kritikk bare fordi han velger å definere oss begge som "miljøpartier". At SV ikke leverte på sin post er en opplysning som er viktig for velgere. Det er ingen "karakteristikk", det er en saksopplysning. Ønsker virkelig Nævra at jeg skal omskrive SVs politikk  og underslå fakta fordi vi begge er "miljøpartier som er venner?"

Både Frp og AP har eldrepolitikk høyt opp på dagsorden som en hovedsak, men de har forskjellige løsninger og bruker mye tid på å nettopp kritisere hverandre. 

Skal "eldrepartiene stå sammen og slutte å kritisere hverandre"? Eller hva med "distriktspartiene" KrF og SP, skal de slutte å kritisere hverandre? "Oljepartiene" Ap og Høyre skal de slutte å vise at de har forskjellige løsninger for oljenæringen?

Det SV driver med er klassisk hersketeknikk for å kvitte seg med kritikk. Det er ufint og uredelig. SV forbeholder seg retten til å kritisere oss på alle andre områder der de selv har høyere sakseierskap enn oss, men ønsker selv å bli fredet for kritikk der De Grønne har sakseierskap, og ut fra velgerundersøkelser, høyest troverdighet.  Gode venner diskuterer forskjeller og er ikke redd for å si fra. MDG og SV er forskjellige partier, våre velgere har krav på politikere som synliggjør disse forskjellene. Å undergrave fakta er i alle fall ikke veien å gå.

Selvfølgelig skal vi samarbeide om løsninger kjære SV. Det er nettopp derfor De Grønne er blokkuavhengige og konstruktive.  Vi setter oss gjerne ned med partier fra både rød og blå side for å samarbeide om konkrete løsninger. SV og Venstre derimot avviser å samarbeide med hverandre da de har limt seg til hvert sitt store parti. Den største trusselen mot miljøsaken er ikke at partier som er opptatt av miljø synliggjør forskjeller og kritiserer hverandre for å ikke levere. Den største trusselen er blokkpolitikken som gir de store partiene for stor makt og hvor de små partiene fungerer som haleheng.

 Biografi for Ståle Sørensen

Kommentarer til denne saken