Hva skal man stemme på?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevPå søndag og mandag er det valg. Jeg vil påstå at valg, enten det er kommunevalg eller stortingsvalg, det er den viktigste hendelsen i landet vårt. Det er den hendelsen der vi alle er helt like. Unge og gamle, arbeidsløse og bedriftseiere, snille og slemme, kloke og mindre kloke, ikke bare folk flest, men alle voksne mennesker her i landet, har akkurat samme rett når det er valg.

Sett i det lyset er ikke det viktigste valget hvilket parti man stemmer på, selv om jeg for min del synes det er mer viktig i år enn andre år. Det viktigste er å ikke bli sittende hjemme. Hjemmesitterpartiet blåser i demokratiet, og derfor undergraver det demokratiet. Det bør bli så lite som mulig.

For min del synes jeg at man bør stemme SV. Hvorfor?

• Fordi Norge trenger ny retning og ny regjering. En stemme til SV bidrar til nytt flertall og en ny politikk – en mer rettferdig politikk.

• Fordi nesten 100 000 unger i fattige familier trenger noen som kommer til å styrke barnetrygden. Dette er et krav fra SV for å gå i regjering.

• Fordi miljøet trenger noe annet enn festtaler og store ord, vi har en konkret plan for å kutte utslippene. Nå.

• Fordi rettferdighet og klima henger sammen, det blir ikke rettferdighet uten god klimapolitikk, og ikke god klimapolitikk uten rettferdighet.

• Fordi hver eneste unge i skolen fortjener at læreren har god nok tid – vi trenger en regel for nok lærere, på hver enkelt skole.

• Fordi vi trenger rettferdighet, de som har og tjener mest må bidra mest. Vår plan for rettferdighet og omfordeling er den mest konkrete og ambisiøse.

• Fordi Norge ikke er til salgs. Ikke havet, ikke fossene, ikke jernbanen.

• Fordi skattepenger bevilget til velferd skal gå til velferd, ikke profitt.

• Fordi et anstendig Norge jobber mot atomvåpen, og slutter å selge krigsutstyr til regimer som Saudi-Arabia.

Disse punktene er hentet ut fra SVs program. Siste del av dette siste punktet er spesielt interessant for oss her i kommunen, vil jeg påstå. Debatten som pågår på LPs nettside om UDIs planer om mottak på Raumyr, kan også overføres til stortingsvalget, selv om mottaket er et kommunepolitisk spørsmål. Det er snakk om å velge parti ut fra hvilke verdier man tror på.

Kongsberg produserer våpen, det er en kjensgjerning. Våpen gir forsvar, men det kan også skape krig, og slik det er nå, har vi for dårlig oversikt over hvor våpnene havner og om de er med i en krig.

Hvis vi får et mottak på Raumyr, slår vi flere fluer i ett smekk. Vi får liv i en bygning som står tom, og får nye blide og hyggelige naboer. Vi bidrar til integrering, vi får arbeidsplasser, og vi er på en bitte-, bitte-, bitte liten måte med på å skape litt fred, for noen.

Dette er viktige verdier for SV.

Godt valg!

Gå og stem på det partiet som har program og verdier du liker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags