SV vil ikke ha vindkraft på Skrim og Vindfjell

Av
DEL

LeserbrevSøndag den 12. mai var det demonstrasjoner over hele landet mot landbasert vindmølleutbygging.

På Vindfjelltunet og Nordgardsetra i Vestfold var det fullt av folk som protesterte mot NVEs planer om Vindfjell- og Skrimområdet som anbefalte utbyggingslokaliteter. Vestfold og Telemark SV var blant de som holdt appeller mot disse planene.

Kongsberg SV deltok i demonstrasjonen fordi Skrim og Vindfjell er et altfor fint naturområde til at vi vil se det ødelagt av anleggsveier til store, tunge anleggsmaskiner.

SV vil ikke ha vindkraft på Skrim og Vindfjell!

Vindkraft på land krever store inngrep i naturen. SV er ikke villig til å ofre uberørt natur og friluftsområder rundt Skrim Vindfjell for å produsere vindkraft.

Bevisbyrden er på utbyggers side. SV tar parti for uberørt natur og artsmangfold.

I Norge har vi en lang tradisjon for tette bånd mellom naturinngrepene som gjøres, og de verdiene som kommer ut av inngrepene. Offentlig eierskap over kraftselskapene er derfor viktig, og vi må stille de samme kravene til offentlig eierskap for vindkraft som vi har for vannkraft.

Vi er ikke blitt rike på vannkraft og olje alene. Vi er blitt et rikt land fordi kloke lover har sikret oss at verdiene som skapes ut av fellesskapets naturressurser tilfaller nettopp fellesskapet, og ikke trekkes ut av landet.

Toril Mesna

leder av Kongsberg SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags