Kjære velger!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevNå er det snart valg igjen. Stortingsvalg. Bare noen dager igjen. Vi skal velge hvem som skal sitte i regjeringen, og bestemme mye om og for landet vårt, de skal være vår stemme. Og for at dette skal bli mest mulig demokratisk i regjeringen, må flest mulig stemme, helst alle med stemmerett (kanskje det burde vært stemmeplikt?).

Jeg har hørt veldig mange unnskyldninger om hvorfor folk ikke stemmer, og INGEN av de unnskyldningene er gode nok. Det finnes faktisk ikke en eneste god unnskyldning for å ikke stemme. Hver stemme har en betydning. Om du ikke vet hva du skal stemme, så må du tenke litt over hva som betyr mest for deg. Ta gjerne for deg 3 saker som betyr aller mest for deg, og noen saker under, som betyr mye for deg. Ikke la andre fortelle hva som er mest riktig for deg, ikke sikkert at du har samme kjernesaker og verdigrunnlag som de rundt deg. Og ofte kan det være nettopp verdigrunnlaget, som avgjør hvilket parti som er verdt din stemme.

Du kan sjekke opp hva de forskjellige partiene sier, om de sakene som betyr mest for nettopp deg. Og mange partier mener det samme, men har forskjellige løsninger. Noen er for mere privatisering av oppvekst-, omsorg- og helsetjenester, mens andre mener at det bør være en oppgave for staten, fylkene og kommunene.

Man kan ta flere valgomater på nett, man kan sende mail med spørsmål eller melding på Facebook til representanter for diverse partier. Du kan gå en tur i gågata på lørdag, og stille partiene spørsmål. Du kan lese valgprogrammene på nett. Informasjonen er der, du må bare oppsøke den. Noen partier gir deg til og med litt i postkassa. Det jeg anbefaler at ikke gjøres, er å kun ta det som kommer i media til etterretning. Der kan det være mye feil, andres syn på sakene, bla fra reportere og journalister, det er en del usannheter ute og går, og ofte i kommentarer kan det komme mye usannheter. Selv om de skal være objektive, er ikke det alltid så lett. Partiene har dessverre også en tendens til å si hva de andre partiene ikke gjør, ikke mener og hva andre er mot.

Har du fremdeles ingen peiling på hva du skal stemme når dagen er der, så har du muligheter. Når du går inn i stemmeavlukket, kan du velge å stemme blankt. Det er bare å ta stemmeseddelen som er blank, i stedet for de andre. Da har du stemt, og ingen kan si du har stemt galt, det er hemmelig valg i Norge. Du har en stemme, bruk den, den betyr noe.

Jeg ønsker alle et godt valg, 10. og 11. september.

Bruk din stemmerett! Husk at hver stemme teller!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags