Pride ?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Pride?

I følge Lp 22 og 25.06 sier dyktig politiker og avholdt prest Just Salvesen: «Jeg er enig i at Pride og prideparaden er veldig viktig». I tillegg kommer noen saksbehandlingsmessige vurderinger.

Bibelens 6.bud: «Du skal ikke bryte ekteskapet/drive hor» har, sammen med de andre budene, vært en samfunnsbyggende rettesnor i årtusener, og bidratt til en trygg oppvekstramme for barn, hos mor og far. Mye kan riktignok sies om at vi mennesker etter syndefallet ikke har fulgt dette budet som vi skulle.

Hvis vi går til organisasjonen FRI, som står bak Pride, kan vi lese på deres nettsider, under Politisk plattform bl.a:
FRI er en medlemsorganisasjon for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, interkjønnspersoner og andre som bryter med normer for kjønn og seksualitet.
1.1.3: Det finnes et mangfold av kjønn.
1.1.4:Seksualmangfold. FRI mener at alle former for seksuelle relasjoner eller handlinger som er basert på respekt, likeverd og samtykke er positivt.

Det vil føre altfor langt å gå inn på alle sider ved dette i et avisinnlegg. Denne organisasjonen har også rett i at det etablerte samfunnet (inkludert meg) ikke alltid har behandlet de som strever med sin identitet på en god måte.
Likevel, jeg kan ikke tro annet enn at Just Salvesen har sitt verdigrunnlag definert utfra Guds ord.
Antagelig er det mange som synes det hadde vært fint om han kunne forklart hvordan han kan mene at «Pride og prideparaden er veldig viktig» begrunnet nettopp ut fra Guds ord. Da spør jeg ikke etter velformulert menneskelig visdom eller allmenne tidsriktige betraktninger.

Knut Lid


Artikkeltags