Reiselivet inn i en ny tid

Ordfører Kari Anne Sand

Ordfører Kari Anne Sand Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sommeren og ukene med pandemien har vist en fantastisk omstillingsevne blant reiselivsaktørene i Kongsberg. Med et nesten håpløst utgangspunkt denne våren har de klart å gjøre sommeren til en positiv opplevelse både for den enkelte reiselivsbedrift og for Kongsbergsamfunnet. Sterk innsats fra hver enkelt aktør og samarbeid mellom aktørene i bransjen har gitt oss erfaringer å bygge på for en enda sterke satsing på reiselivet i tida fremover. Som ordfører er jeg imponert over hvordan aktørene har grepet utfordringsbildet og skapt positivitet og gode opplevelser. Knapt noen sommer har det vært så mange turister å se i kommunen. Inkludert alle som har vært turist i egen kommune.

Onsdag 19. august vedtok kommunestyret en egen reiselivsstrategi for Kongsberg. Strategien er laget i tett samarbeid mellom reiselivet selv, Kongsberg Næringsforum og Kongsberg kommune. Strategien skal sikre at alle aktører kan jobbe sammen mot et sett felles mål. Kommunens rolle er å være tilrettelegger og sørge for at aktørene har felles arenaer slik at det er mulig å nå målene. På den måten sikrer vi at vi samler kreftene over tid, på samme måte som vi så det i det intense arbeidet denne sommeren.

Kongsberg har unike ressurser å bygge på hele året, og disse ressursene vil sammen gjøre Kongsberg til en fantastisk pakke. Det er kombinasjonen av disse ressursene og utvikling av disse som strategien bygger på.

Kongsberg skisenter med sine kvaliteter er et vel etablert reiselivsmål med enda større potensial, også for aktiviteter sommerstid. Gruveåsen har både unik historie og flott terreng for aktivitet og rekreasjon. Museene med sin kompetanse og unike severdigheter er en motor for både opplevelser og markedsføring av Kongsberg. Byen med sine historiske bygninger, kirken, våre museer, gode restauranter, hoteller, butikker og trivelige folk, skal i årene som kommer utvikles til en helhetlig destinasjon i seg selv gjennom byutviklingsplanen som er under arbeid.

Alt dette henger sammen. Bransjen ser dette, og de har kompetanse og vilje til å gjøre dette forretningsmessig lønnsomt. Nå har vi, alle aktørene, en felles plan for hvordan vi skal løfte denne næringen inn i en ny tid til glede både for våre kommende gjester og for oss som allerede bor her. Reiselivsplanen føyer seg inn i rekken av et gode planverk, utarbeidet i fellesskap med aktørene i den respektive næring og kommunen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken