Store planer og investeringer i Rødberg sentrum

Ikke alle er tilhengere av Europan-prosjektet, som denne leserbrev-skribenten.

Ikke alle er tilhengere av Europan-prosjektet, som denne leserbrev-skribenten. Foto:

Av
DEL

Leserbrev

Ser i Hallingdølen at det holdes på med store planer og investeringer i Rødberg sentrum. Det er også etterspurt på Facbook om kostnader på dette.

Ingen svarer og det er vel slik en kommune sikkert ikke ønsker å informere til alle sine innbyggere i kommunen om. Jeg gikk inn i kommunestyremøter for desember, som det sto i Hallingdølen at kommunesjef hadde redegjort for denne planen, som er kalt Europlan.

Dette for å undersøke pengesluket som jeg mener vi IKKE kan gjøre. Dette fordi det er andre oppgaver i kommunen som IKKE er gjort og IKKE er prioritert som jeg mener, uavhengig av å sette seg godt inn i denne saken.

Nå skal jo det bli møte med kommunen, Statens vegvesen, Bane NOR, grunneiere og fylkeskommunen. Den jeg savner som ikke skal være med på møte er NVE. Hvorfor?

NVE har ansvaret for skredfare, som er høyt prioritert ellers i kommunen og nesten umulig å få bygge, men ikke på Rødberg? Det andre er jo den såkalte tusenårsflom. Hvordan er det tatt hensyn til i dette området som er veldig innestengt. Så NVE burde absolutt vært til stede i dette møtet.

Nå er jo Numedalsbanen ikke i drift for trafikk øverst i dalen, så da kan en si at toget har gått og det er det vel også gjort i denne saken. Skriv for lenge siden at hvis Rødberg skulle få en «gågate», så burde Fv40, tidligere Rv40 legges i vestlia av Rødberg mot Uvdal. Da ble det ramaskrik «hva med butikkene da på Rødberg». Tja handelsstanden i Hallingdalen er sikkert død etter at Rv 7 ble lagt utenom Nesbyen, Gol, Torpo og Ål.

Foreløpig kostnader er følgende:
Til deltakelse i Europan har kommunen bevilget kr 550.000.
Fra næringsfondet, prosjektering av sentrumsgata Rødberg i 2020 kr 500.000.
Investeringsbudsjett 2020–2023. Gjennomføring av sentrumsgate 2021–2022 Rødberg kr 2.000.000. Sentrumsnære boliger 2021–2022 kr 10.000.000. Så bevilger fylket et tilskudd på kr 4.100.000 for dette.

Da høres det fint ut og at vi ikke kan la være å gjøre dette tenkes det av politikere og deres «ikke ansvarsbevisste» tilhengere.

Det som ikke er med i denne analysen er, hvor mange prosent sprekker dette med. Vil minne om andre store prosjekter i kommunen, som har hatt store sprekker i prosent.

Her skal kommunen stramme inn og rasler med sabelen om å kanskje innføre eiendomsskatt. Skal vi bruke mange hundre tusen og til slutt millioner på dette, når tilstanden i kommuneøkonomi ikke er til stede? Da må nok være nok. Nå må politikere ta tæring etter næring og stikke fingeren i jorden. Ja jeg skjønner at mange synes dette er flott, men få skikk på alt annet i kommunen som trenger et løft og ikke minst at personer som jobber i kommunen får i det minste 20 prosent faste stillinger i yrkene som blir utført for eldre i kommunen og ellers i kommunen. Dette betyr mye for fremtidig pensjon.

Synes at først må vi ha penger til det som skal gjøres i en kommune før en tenker i slike planer. Ja jeg vet at det er mange som drømmer, både av politikere og andre, men gjør «primære» oppgaver først ferdig, både for ansatte i kommunen og for eldre og ikke minst trafikksikkerhet i hele kommunen o.s.v.

Leste i avisen at ordfører skulle rydde opp, eller hva det sto. Da spør jeg: Hva skal prioriteres først? Skal en prioriterte slike oppgaver først, eller skal mye annet i kommunen ha en høyere prioritet enn dette, som ennå ikke har fått det?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags