MANGE VET MYE DE IKKE VIL VITE

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevOverskriften er hentet fra en setning i kong Haralds nyttårstale 2003. Den var knyttet til mange barns vonde opplevelser i forbindelse med stort alkoholforbruk i julefeiringen. Det var det mange som visste, men ikke ville vite.

Slik er det også i dagens hete sak i forbindelse med en innvandrer, som vel må kunne kalles nordmann nå, som har mistet sitt statsborgerskap.

I denne saken gjør Listhaug hva hun er pålagt å gjøre på grunn av politiske vedtak gjort i 2005, men det er det mange politikere som ikke vil vite –  Hvis de ikke har glemt det da?

I pågående ulvedebatt er det også mange som vet mye de ikke vil vite. Det snakkes bare om rovdyr i entall, ulven, men vet at det faktisk er andre rovdyr som tar flere sauer. Det er det mange som vet, men ikke vil vite. Hvorfor? Jo – Det er andre interesser en sauenæringen som faktisk styrer den debatten, noe de fleste vet, men ikke vil vite.

En vet at ulven ikke er farlig for mennesket, men det er det også mange som ikke vil vite.

Slik er det bare, og derfor har disse debattene sporet helt av. Den første saken jeg nevner skal nå opp i rettsapparatet, noe jeg også håper vil skje med den andre. Der er det forhåpentligvis ikke slik at mange vet mye en ikke vil vite.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags