Enkelt og billig å reise kollektivt i Kongsberg

Toppkandidatebe

Toppkandidatebe Foto:

Av
DEL

LeserbrevVenstre vil at det skal være enkelt og billig å reise kollektivt. Når Østfold, Akershus og Buskerud nå slås sammen til nye Viken fylke betyr det nye muligheter for både bedre og billigere kollektivtrafikk.

For at kollektivtrafikk skal være et reelt alternativ til bil i hverdagen for flere i Kongsberg så må bussen gå oftere og busstilbudet må henge bedre sammen med togtilbudet:

Buss- og togtilbudet må planlegges samlet slik at buss og tog korresponderer og tilbudet utfyller hverandre.

Venstre har lenge tatt til orde for at fylkeskommunen bør ta over ansvaret også for togtilbudet internt i fylket, og er glade for at forslaget nå får full støtte fra et samlet politisk miljø i Oslo og Viken, og vi kommer til å fortsette å jobbe for at Viken får overført dette ansvaret. Hvordan buss og tog går sjelden, men allikevel samtidig mellom Kongsberg og Drammen er et skrekkeksempel på dårlig utnytting av ressurser og dårlig tilbud til de reisende.

Fylkesgrensa skal ikke lenger være et hinder for at det er enkelt å reise kollektivt. Når vi nå skal lage et nytt felles billettsystem og takstsystem for buss og tog i hele Viken og Oslo, så mener Venstre at det også er tidenes mulighet til også å sikre at det også blir billigere å reise kollektivt i hele Viken. Den muligheten mener vi må gripes med begge hender.

Husk at det er to valg: Vi anbefaler å stemme Venstre både i kommunevalget og fylkestingsvalget.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags