Illustrasjon på politisk galskap

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.KKP-bygget står på Vestsida som et monument over en feilslått politikk, og hvor fjernt våre lokalpolitikere står fra folkeviljen. Nå har våre politikere bestemt at førerløse busser skal trafikkere gågata. Normalt oppegående og friske mennesker, innbefattet de som er litt dårlige til beins, ser ikke nytteverdien av å kjøre buss i gågata, slik våre folkevalgte gjør; vi ser imidlertid en rekke ulemper og faremomenter ved en slik nyetablering. Innføring av førerløse busser i gågata, er en god illustrasjon, sammen med flerbulkskrysset på Nymoen hvor langt våre politikere står fra den vanlige «mann i gata» og viser galskapen som råder hos mange av våre politikere.

Dersom bussen skal kjøre i det som nå er gågata, så er ikke gågata lenger å regne som gågate. Gamle, unge, de som er dårlige til beins, kan altså ikke lenger føle seg trygge. Konstant må man se seg over skuldra, for ikke å risikere å bli kjørt ned bakfra. Kongsbergs politikere har i praksis vedtatt å fritt benytte kommunens innbyggerne og tilreisende turister samt handlende som prøvekaniner for førerløse, og lite servicevennlige busser. Det er ille nok i seg.

Hvis Kongsbergs politikere ønsker at folk skal oppholde seg, kose seg i bysentrum – så er fristeder hvor man kan gå så fort, eller gjerne rusle så sakte man vil, sette seg ned, slå av en prat med andre, nyte livet uten å risikere å bli kjørt ned – det er slike steder i byen vi absolutt trenger.

På Kongsberg stopper bussen midt på europaveien, for å sette av eller på passasjerer. Du som kjørende etter bussen må stå og vente til bussen igjen kjører videre; årsaken til dette er at de som bestemmer håpet på at vi heller skulle la bilen stå og ta bussen neste gang – ja, du leste riktig, slik var begrunnelsen! Forstå logikken, om den finnes, den som kan? Nå skal altså bussen kjøre midt i gågata! Det er den rene galskapen. Det er trolig bare i Teknologibyen Kongsberg at det er mulig å finne på, og beslutte noe så overordentlig dumt.

– Aldri så galt at det ikke er godt for noe; det skal bli gøy i tiden framover å følge med på, hva våre politikere finner på av idiotiske vedtak og løsninger, som tres nedover den vanlige mann i gata. Kombinert gågate og glasshus er også foreslått.

Buss i gågata er verken spektakulært, innovativt eller attraktivt; ord våre lokale politikere benytter når noe merksnodig skal vedtas. -- Buss i gågata er i beste fall kreativt, men i så fall feil bruk av kreativiteten.  Buss som kjører i gågata er direkte dumt, ei heller er det helsebringende; det er faktisk helt konkret, potensielt dødelig.

Hadde våre politikere tatt til fornuften, så hadde de sørget for å lage en rundkjøring ut av flerbrukskrysset, og sørget for busstopp i nærheten av gågata, men absolutt ingen kjørende buss i gågata. Selvfølgelig hadde de også sørget for bybusser med servicevennlige sjåfører!  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags