Samrøre i Kongsberg

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Svein Arne Ulleberg belyser et helt sentralt tema, i leserbrev i Lp mandag 14. september i anledning kulturskolen og nybygg på Fredheim; nemlig at Kongsberg er en relativt liten by/kommune, og at folk snakker sammen. Det gjelder ikke minst våre politikere, de som jobber på rådhuset, og administrasjonen, i Kongsberg Kommunale Eiendom (KKE), planavdeling og på Tekniske Tjenester - for å nevne noe. -- Det faktum at noen noen av våre folkevalgte politikere også er representert i utvalg, styrer og stillinger relatert til offentlig/kommunal forvaltning, eller driver med saksutredninger. Samrøret mellom politikk og embetsverk er både utfordrende og ødeleggende for demokratiet.

Å tro at disse ikke lar seg påvirke av sitt politiske ståsted, eller å tro at disse ikke aktivt benytter sin innflytelse til å ivareta seg og sines interesser - det blir i overkant naivt. Flott at tidligere leder av Kongsberg Arbeiderparti, og tidligere skiltmedarbeider i teknisk etat i Kongsberg kommune, Svein Arne Ulleberg, med sin lange erfaring trekker fram denne delikate problemstillingen.

Jeg er enig med Ulleberg i at leserinnlegget til Helge Tovsrud Knutsen fanget en enkeltstående uttalelse og lagde en humoristisk vri på den, problemet var imidlertid at han åpenbart hadde misforstått problemstillingen. Dette ryddet Anders Næss opp i på en god måte, synes jeg. Kongsberglista som parti vil helt sikkert kunne motsi hva KKE måtte «finne på», uavhengig av om en av deres medlemmer har et lederverv i styret.

Men hva med de i KKE som har sitt politiske ståsted og en daglig funksjon i det kommunale foretaket - tanker om det kan enhver få lov å gjøre seg en oppfatning av, men Ulleberg belyser her åpenbart et tema som det virkelig er verdt å tenke over.

Arbeiderpartiet har alltid hatt en sterk posisjon i utførende stillinger, og i betydningsfulle stillinger i Kongsberg kommune; å ha partiboka «i orden» har vært en sikker døråpner til ansettelse.

Leserbrevet til Ulleberg er absolutt til ettertanke; det er verd å tenke over hvert ord Ulleberg skriver, og hvorfor han formulerer seg, slik han gjør. Som pensjonist kan Ulleberg være så frimodig, og dele sine erfaringer. Hadde han fremdeles vært ansatt i Kongsberg kommune ville et slikt leserbrev vært uhørt, gitt de begrensninger for ansatte i kommunen som Lp tidligere, blant annet av journalist Lars Bryne, har belyst.

Takk til alle våre pensjonister som er frittalende og forteller sannheten; bare slik kan vi få en positiv utvikling i samfunnet vårt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken