Skilting i gruveåsen og på Knutefjellet

Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er i dag tre ulike «skiltsystemer» i Gruveåsen og på Knutefjellet: Bysti-komiteens grønne skilter, Turistforeningens skilter av stiene mellom DNTs hytter, og Fredheims skilting av sti-nettet de har laget.

For den erfarne turgåer i Kongsbergs nærområde skaper ikke disse skilt-systemene noen problemer, men for dem som ikke er så godt kjent overalt (og det er nok de fleste) er det ikke alltid like lett.

Det synes som om det er lite samarbeid mellom de som besørger skiltingen, endog manglende vilje til samarbeid. Det er i hvert fall ikke til fordel for turgåerne. Bysti-komiteen har skiltet bra nær byen, men synes å tråkke DNT på tærne hvis de vil bevege seg ovenfor Korsveien med skilter. Det er ikke lett å forstå konflikten, fordi Bysti-komiteen og DNT har to forskjellige målsettinger med sine skillinger. De fleste turgåere i Gruveåsen og på Knutefjellet går ikke til og fra DNTs hytter, men går i nærområdet. Dermed vil disse turgåerne ha mer bruk for den type skilting som Bysti-komiteen foretar enn for DNTs skilter.

Konflikten mellom de som setter opp skiltene fører også til at flere mye brukte stier (av dem som er kjente) ikke er skiltet i det hele tatt. Eksempler er stien fra Kampenhaug og til Sachsen ved Linnertdammen og stien fra Kampenhaugveien opp mot Fulsebakk-åsen og opp til Kongensdam-renna.

Når det gjelder Fredheims skilter kan de skape litt hodebry for dem som ikke er så kjent. Det kan virke som at «alle veier fører til Fredheim», noe som i grunnen stemmer hvis man bare ser på Fredheims behov.

Jeg mener at skiltingen i gruveåsen og på Knutefjellet bør forbedres ved at unødvendige konflikter mellom aktørene legges døde. Det er turgåerne, av ymse slag, som er «kundene», og da bør disse ha vektige ord med i laget, for eksempel ved å lage et forum der alle kan komme med forslag til forbedret merking, i byens viktigste turområder. Dette gjelder for øvrig også Beveråsen der Bysti-komiteen «ikke får lov til» å merke lenger enn til Fauleplass.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags