Innskriving i skolen 2017

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjenner at jeg er skuffet, både for meg selv og på vår sønns vegne. Han er på full fart ut av barnehagen, og skal bli en av neste års nye elever i grunnskolen. Dette er stort, for både han og oss voksne. Men, her om dagen dukket det opp et skriv i hylla hans i barnehagen; Innskrivingen av neste års førsteklassinger skal foregå på eget skjema, på nett!?!


Hvor blir det av alle de små ritualene, markeringer av overganger fra en del av livet, til den neste? For han har det null verdi som markering, at vi voksne sitter og trykker på tastaturet. En snartur innom skolen, derimot, få treffe en ansatt, eller to, kanskje få sett et klasserom, SFO, dét hadde vært noe, det. 


Sparer sikkert penger, dette tiltaket, men noen ting var, og er, ganske så uvurderlig, og en av de tingene er at barn skal sees, føle at de blir sett. Digitalisering av innskrivingen gjør dem anonyme, gjør skolen anonym for dem, personalet som jobber der, og de fysiske omgivelsene. MÅ det være slik?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags