Ja, la oss ta unge på alvor!

Ordførerkandidat for Venstre, Bjørn Flo Knudsen.

Ordførerkandidat for Venstre, Bjørn Flo Knudsen. Foto:

Av
DEL

LeserbrevFørstegangsvelgere er de viktigste velgerne i dette lokal- og fylkestingsvalget. Å stemme for første gang er en viktig begivenhet som både ungdommer og foreldre kan være stolte av. Fra nå av har du rett til å delta i demokratiet som styrer staten, fylkeskommunene og kommunene i Norge.

Guro Sandvin Groven utfordrer i Laagendalsposten 5.9. valgkampens fokus på de unge i Kongsberg. Vi mener hun har mange gode og viktige poenger. Ungdom er blant de viktigste brukerne av de tjenestene kommuner og fylkeskommuner har ansvar for: skoler, helse, kulturtilbud, kollektivtransport og regulering av friluftsområder, idrettsanlegg og svømmehaller, for å nevne noe. Derfor er det så viktig at ungdom deltar i valg, slik at deres interesser blir tatt med når nye kommunestyrer skal settes sammen.

Etter Venstres oppfatning betyr dette at også 16- og 17-åringer burde få delta i valg, og vi har derfor støttet alle prøveordninger som har blitt gjennomført de siste årene. Inntil dette eventuelt blir en varig, nasjonal ordning, bør medier og lokalpolitikere bruke skolevalg på videregående skoler som en måte å lytte til de unge på. Her i byen kunne Laagendalsposten med fordel ha streamet skoledebattene som ble avholdt 2. september. Kommunen kan også fortsette å legge til rette for at ungdomsrådet fungerer godt og blir tatt med beslutninger som fattes.

Venstre er ikke først og fremst bekymret for om dagens elever drømmer om å bli værende eller flytte tilbake til Kongsberg etter eventuelle studier. Det er en avgjørelse alle må få ta på eget grunnlag. Vi er mer bekymret for hvordan elevene har det i dag, mens de garantert bor eller oppholder seg her. Derfor oppfordrer vi alle førstegangsvelgere til å strømme til valglokalene, og til at dere stemmer på det partiet som best representerer det dere mener er viktig.

Godt Valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags