På tide å dele Kongsberg vgs?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevEtter initiativ fra Samarbeidspartiene i fylkespolitikken, pågår det for tiden flere spennende prosesser for å løfte utdanningstilbudet på Kongsberg. Tettere integrasjon med arbeidslivet, særlig i viktige yrkesfag står svært sentralt. Om kort tid vil flere konkrete forslag ligge på fylkespolitikernes bord til behandling.

Samtidig jobbes det intenst med å finne løsninger for framtidsrettede og effektive skolebygg for Kongsberg Videregående skole slik at fysisk arbeidsmiljø og læringsmiljø kan heves til et akseptabelt nivå for alle grupper elever og ansatte.

I dette arbeidet slår det meg at Buskerud fylkeskommune dessverre ikke har lyktes i å trekke ut de sammenslåingsgevinstene som ble forutsatt når man i sin tid slo i sammen de tre videregående skolene på Kongsberg. Verken faglig eller økonomisk.

Les også: Kritiske til Ipad-satsing

Som fersk utdanningspolitiker i fylkeskommunen var jeg selv med på sammenslåingsvedtaket. I ettertid er det lett å erkjenne at resultatet ikke har blitt som forventet. De viktigste enkeltfaktorene bak dette resultatet er sannsynligvis en skole spredt på mange undervisningssteder og gamle kulturforskjeller.

Erfaringene fra sammenslåingen av de videregående skolene på Kongsberg lå til grunn når tanken om sammenslåing av de to videregående skolene på Hønefoss ble gravlagt.

Nå vil jeg som utdanningspolitiker ta initiativ til at Buskerud fylkeskommune vurderer om dagens organisering av Kongsberg Videregående skole er hensiktsmessig, eller om man faktisk skal dele skolen i to. En for yrkesfag og en for studiespesialiserende linjer. To skoler som samarbeider godt og utgjør fylkeskommunens helhetlige tilbud. En yrkesskole som gis nødvendige rammer for å utvikle Tinius Olsens skole til igjen å være ledende på samarbeid mellom skole og næringsliv.

Jeg tror dette er en god idé som kan bidra til å løfte utdanningstilbudet i Kongsberg.

Les også:

Dokumenterer samtiden med bilder fra Kongsberg

t

Avlyser ikke demonstrasjon 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags