Vi må redusere økende sosiale forskjeller!

Connie Othilie V. Thorberg

Connie Othilie V. Thorberg Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Økende sosiale forskjeller er en trend vi ser både her i Kongsberg og i landet for øvrig. Vi mener at det er viktig at vi tar tak i disse utfordringene, fordi de løser ikke seg selv. Arbeiderpartiet ønsker å være offensive og bruke vår innflytelse i kommunestyret den neste perioden for å jobbe med å redusere de sosiale forskjellene. Vi vil innføre en rekke tiltak for å komme i mål i løpet av perioden.

Vi ønsker å gjøre det billigere å ha barn i barnehage og SFO, ved å redusere prisene. Dette vil gjøre at barn lettere kommer inn i det sosiale samspillet med andre barn, og også vil kunne være sosiale sammen på fritiden.

Kongsberg Arbeiderparti ønsker å utvide dagens kommunale utlånsordning til fritidsaktiviteter, for at innbyggerne skal kunne drive med aktiviteter som skaper inkludering, trivsel, mestring og som virker positivt på fysisk- og psykisk helse.

Viken Arbeiderparti vil sørge for at det blir gratis skolemat for alle elever på Kongsberg videregående skole. Dette vil gjøre at elever vil være mette og klare for å lære. Dette vil kunne bidra til at vi reduserer frafallet i videregående skole, noe som vil være viktig for mange unge i starten av livet.

Også i Kongsberg opplever vi økende fattigdom blant familier og enslige. Det kjennes kanskje også enda litt vanskeligere her, da mange har høyere utdannelser og godt lønnede jobber.

Det å være fattig oppleves veldig skammelig for de fleste, og det er vanskelig å stå frem og be om hjelp. Jeg har selv kjent på følelsen av skam over å ikke hatt råd til ting. Derfor synes jeg at det er viktig å sette inn hjelpetiltak. Hjelpetiltakene må være mer synlig, og lettere å finne fram til. Vi har i dag en rekke gode tiltak i kommunen, blant annet i samarbeid med lag og foreninger. Men vi må gjøre det lettere å få kontakt og be om hjelp. Det bør være én dør inn og den må være godt synliggjort. På denne måten vil flere kunne delta organiserte aktiviteter, noe som vil redusere sosiale forskjeller.

Jeg vil sammen med Arbeiderpartiet, kjempe for ordninger som vil utjevne de sosiale forskjellene i Kongsberg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags