Dementi vedrørende mulige påstander om min person

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI anledning redaktørens utmerkede og sikkert velgjørende utblåsning lørdag 6. april overfor «ivrige leserbrevskribenter», vil jeg for sikkerhets skyld dementere et par påstander han har i nevnte utblåsning. Jeg er ikke sikker på om jeg er en del av denne forferdelige målgruppa; Gunnar Sembsmoen var så heldig å bli nevnt ved navn, det ble ikke jeg. Men jeg vedkjenner meg det rasende åpne brev til herr redaktøren.

Men altså, og for sikkerhets skyld:

Jeg tilhører ikke Hoffs hoff. Jeg er ikke engang royalist, jeg er republikaner. Hvis jeg skulle bli tvunget til å tilhøre noe politisk hoff, ville jeg ha ønsket meg hoffet til Veslemøy Fjerdingstad. Men jeg vet jo ikke om hun har noe hoff.

Jeg har ikke hatt i tankene å ville kneble redaktøren, det skulle ha tatt seg ut! I mitt brev pekte jeg høyst ydmykt på at det er en viss forskjell på en kommentar på lederplass og en kommentar under rubrikken ‘meninger’.

Majestetsfornærmelser synes jeg likevel ikke noe om. Kongen har ikke noe valg, og redaktøren har kanskje ikke noe valg heller.

At man bør ha respekt for andre, ser jeg på som så selvsagt at jeg ikke nevner det. Men viser man respekt overfor meningsmotstandere når man mistenkeliggjør de motivene de har for å skrive? Dessuten: Er redaktøren oppmerksom på det fæle kommentarfeltet LP avstedkom ved å spørre på Facebook om hva folk mente om Hoffs utsagn? Mitt motiv? I mine 40 år som lektor i norsk var jeg opptatt av debattkultur, og det er jeg fremdeles. Skriving er dessuten en hobby, muligens litt mer givende enn å hjelpe andre med å skrive. Ikke for det, det var gøy det også.

Ps. Jeg erkjenner at min hang til humor gir teksten min et usaklig preg. Det bare er slik. Ja. Beklager.

Hogne Vindenes

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags