Mer kunst og håndverk inn i skolen

Sats på Kunst og håndverk i skolen

Sats på Kunst og håndverk i skolen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev 

Kunst og håndverk er blitt fag som ikke behandles med den seriøsiteten det krever.

Et stort problem i dag er at mange elever ikke gjennomfører videregående skole. Frafallet er stort. Noe av dette skyldes en alt for teoritung skole gjennom hele skoleløpet. Da er en del av løsningen å få inn mer praktiske kunst- og håndverksfag.

Man kan lære mye nyttig av kunst og håndverksfagene, men først og fremst er fagene nyttige i seg selv. Det er viktig å styrke de estetiske sidene av utdannelsen barna våre får i skolen.

Mer variasjon og praktiske ferdigheter vil styrke alle deler av undervisningen.

Det er det tilsynelatende unyttige som er det interessante med de estetiske fagene. De må styrkes nettopp fordi ikke alt kan veies eller måles. Estetiske fag bør styrkes fordi de representerer et alternativ til testregimet som nå er i ferd med å kvele kreativiteten i norsk skole.

Kreativitet er det vi må bygge fremtiden på, og kreativitet bygges best gjennom estetiske fag. Slik vil kunst-. og håndverksfagene danne fundamentet for nye næringer og ideer vi skal leve av etter oljen. Bare se på våre naboland som har en rekke merkevarer som profilerer seg på design, innovasjon og estetikk

Vi i De Grønne vil satse bredt og målrettet for å løfte de praktiske og estetiske fagene i Norsk skole de neste fire årene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags