Gå til sidens hovedinnhold

Ikke bruk barna våre som prøvekaniner

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Seks av elleve politikere i utvalg for kultur og oppvekst går inn for at Berg skole og Kongsgårdmoen skole får felles administrasjon.

De seks politikerne kommer fra KrF (1), Arbeiderpartiet (2), Høyre (1), Frp (1) og uavhengig (1).

Flertallet bruker hensynet til elevene som argument for sitt syn, og sier de ønsker forutsigbarhet ( Laagendalsposten 25. april). De beroliger også med at en sammenslåing vil være en prøveordning i to år.

To år er kanskje ikke lang tid for politikerne i Kongsberg kommunestyre, men det er halve tiden ved Berg skole for min åtteåring, som går i andre klasse. Hvis dette blir vedtatt, blir resten av hans tid ved Berg skole en prøveordning. Det hjelper lite med en evaluering om to år, hvis de neste to årene blir ødelagt, fordi politikerne gjør et vedtak som både foreldre (FAU), lærere (Utdanningsforbundet) og skoleledere (Skolelederforbundet) advarer mot.

Etter å ha lest reportasjen i avisen, lurer jeg på om dere egentlig har lest høringsuttalelsen fra FAU ved Berg skole? Der redegjør vi for erfaringene sist dette ble prøvd. Dere trenger nemlig ingen prøveordning for å finne ut hva dette vil bety. Det har vært prøvd, og det har vært forkastet. En konsekvens den gang, var misnøye blant de ansatte på Berg, som følte seg som en salderingspost.

Berg skole har flotte, engasjerte ansatte, og en ledelse både på skole og SFO som er er til stede, og som er lette å få tak i. Å ha synlige ledere, som kjenner stedet, som kjenner de daglige utfordringene, som kan lede og inspirere og være der i hverdagen, mener vi foreldre er helt avgjørende.

Kjære politikere. Samtidig som dere har så høye ambisjoner for Kongsbergskolen, er dere altså villige til å prøve nok en gang en modell som ikke har fungert før. En modell som i verste fall kan føre til demotiverte lærere, urolige barn og frustrerte foreldre. Jeg skjønner de ansatte godt. Det jeg ikke skjønner, er at dere vil ta sjansen. Ikke bruk barna våre som prøvekaniner.

Kommentarer til denne saken