Kjør på - med fraværsgrensa!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevElevorganisasjonens tidlige skrekkbilde av fraværsgrensa var feil. I de tre årene fraværsgrensen har vært en prøveordning har den vist seg å fungere, men likevel er det ting som kan forbedres.

En ny rapport viser at fraværet er ned 20 prosent etter innføringen av fraværsgrensen høsten 2016. Ikke nok med det, men regjeringen godkjenner nå obligatoriske kjøretimer som gyldig fravær - det er et stort steg i riktig retning!

Mange fryktet at fraværsgrensen ville føre til at flere elever ikke fikk karakter i fag og at flere ville droppe ut. Det motsatte har skjedd. Andelen elever som ikke får karakter fortsetter å gå ned, fraværet går ned og flere fullfører videregående skole. Dette beviser igjen at fraværsgrensa ikke er for de flinkeste elevene, men for de aller svakeste!

Dette er også en seier for de som bor på bygda og ikke har nok tid utenfor skolen til å ta de kjøretimene som er nødvendige for å ta lappen. På bygda er ofte kollektivtilbudet for dårlig, og da er det en nødvendighet å kunne kjøre til skolen. Da er det godt å vite at man slipper å komme flere timer forsinket fordi man ikke rakk morgenbussen, men at man kan heller slappe av og vite at man har god tid før man tar bilen til skolen.

Helhetlig gir endringen mer fleksibilitet til oss elever uten at det går på bekostning av karakterene våre. Norge er best med en regjering som lytter og jobber for en mer tilpasset skolehverdag. Det får vi med Høyre i regjering!

Kjør på - med fraværsgrensa!

Adrien Lenerand

Au-medlem Buskerud Unge Høyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags