Nei til full utbygging av Hasbergtjerndalen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevUndertegnede er nær nabo til Hasbergtjerndalen og ser med forferdelse at dalen sakte forandrer seg fra å være en grønn lunge i det gamle bymiljøet til et område med «urban» byutvikling. I forbindelse med utbyggingen av nye Vestsiden ungdomsskole har det jevnlig vært holdt orienteringsmøter med naboer og andre til stede.

Det som slår meg er at en såkalt «mulighetsstudie» laget for noen år siden av en gruppe utenbys studenter skal være «mal» og normgivende for hvordan Hasbergtjerndalen blir seende ut. Vi får slengt denne mulighetsstudien i trynet hver gang vi argumenterer for noe annet! Hvorfor går det ikke an å lytte til de som bor der? Hvorfor framstår kommunale ideer og forslag som ugjennomtrengelige for den vanlige nabo og beboer?

Vi har nå fått Krona i Hasbergtjerndalen og det er nok. Utbygging av studentboliger kan man enten gjøre i mindre skala på taket av parkeringshuset, eller bygge dem i tilpasset form inn i ledige skråninger, eller til at helt annet sted enn bykjernen. Det er videre snakk om å lage «bygate» i dalen samtidig som det er behov for grønne arealer og parkmessige områder. De må gjerne legge om E134 noen meter her og der, men det må ikke medføre at grøntarealene erstattes med bygninger!

Vestsiden ungdomsskole blir nå revet og erstattet med en ny. Normen for elevenes utearealer krever en del plass, og det vedtatte arkitektforslaget «Sløyfa» ivaretar dette på en god måte. Det er vedtatt parkmessige utearealer i forlengelsen av skolegården på området foran Vandrerhjemmet, helt nord i Hasbergtjerndalen. Elevene kan bruke området på dagtid, og det vil også bli til glede for naboer og byens befolkning på andre tider av døgnet. Det er svært viktig at dette området ikke blir ødelagt eller omkranset av nye firkantede bygninger.

Som nabo er jeg opptatt av å beholde den gode harmonien som eksisterer i aksen mellom Vandrerhjemmet, Vestsiden ungdomsskole og Nordre Hasbergtjerndalen. Det mange som både bor og jobber her, som er opptatt av den eldre bebyggelsen som omkranser aksen. Vi håper virkelig at politikere og kommunale organer denne gang forstår dette og tar hensyn til omgivelsene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags