Skoleveien

Av
DEL

LeserbrevVar du det du som sto på stive hjul mot en åtte-åring i fotgjengerfeltet på vei til skolen i går? Ca kl 08.22 ved Wennersborg skole. Hva var det som fikk deg til å trykke på gassen og komme deg raskt videre, mens han sto i veikranten og gråt? Var du sein til jobben? Var du irritert over at det var barn i veien kanskje? Kjente du på skammen og frykten og ville ikke konfrontere den mer? Kjente du trykket fra blikket til buss-sjåføren i motsatt felt som sto og ventet, som så alt? Kjente du på hvor nær du var å bli drapsmann?

Ja, for du er en mann. Jeg rakk ikke å lese nummeret, men jeg så deg i profil, du fokuserte på trafikken rundt. Du har én trøst, og det er at du ikke er alene. Jeg står ofte og observerer fotgjengerovergangen i ved Circle K i Sandsværveien, det vet jeg flere av naboene her gjør. Det er med hjertet i halsen. Vi har meldt fra om krysset mange ganger, kommunen viser til at Vegvesenet eier veien og Vegvesenet viser til at de bygger ny vei og at kommunen skal ta over.

I går telte jeg åtte biler som passerte mens gutten sto i veikanten, inkludert en semitrailer. Noen gasset på for å rekke over. Jeg tror sannelig det var en til som kjørte etterpå også, men det er uklart for meg, da var jeg allerede i fullt sprang ut døra. Både i panikk, og blindt raseri over at det går an å kjøre så tankeløst over en fotgjengerovergang, ved en barneskole, ti minutter før skolen begynner. Over at det ikke går an å sette opp litt mer sperringer for å tvinge ned farten. Jeg har selvfølgelig ringt politiet, men jeg sier deg: Skam deg. Skam dere, alle sammen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags