Smart City konseptet skal initiere, og iverksette bærekraftige prosjekter, der både økonomi, miljø og sosialt fokus er viktig!

FNs bærekraftsmål 11 slår fast at verden må «gjøre byer og bosettinger inkluderende, trygge, robuste og bærekraftige».

FNs bærekraftsmål 11 slår fast at verden må «gjøre byer og bosettinger inkluderende, trygge, robuste og bærekraftige». Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Miljøpartiet De Grønne foreslo og fikk i samarbeid med Kbl, SP, og V gjennomslag i budsjettet for 2020 følgende:

«Kongsberg kommune skal melde seg inn i smartbysamarbeidet U4SSC (United for smart and sustainable cities) Rådmannen skal melde KK inn så snart budsjettet er vedtatt, og sette i gang arbeidet med kartlegging av Kongsberg kommune i henhold til FNs KPI'er for bærekraftige byer og lokalsamfunn. Kongsberg kommune skal være aktiv i partnerskapet og samarbeide med andre norske kommuner i nettverket med mål om å få fart på bærekraftig utvikling i kommunen.»

Smart City-konseptet passer som hånd i hanske for kommunens visjon: «Teknologibyen Kongsberg – Vekst gjennom kunnskap og kultur»

Smart City, eller smarte byer, er et begrep som brukes over hele verden og som forklarer hvordan byer og bygder skal utvikles til å bli bærekraftige og moderne samfunn der både økonomiske, sosiale og miljømessige verdier gjennomsyrer alt vi gjør og skaper.

Programmet skal legge til rette for forskning, utvikling og innovasjon for en bærekraftig samfunnsutvikling. Programmet skal stimulere til eksperimentering, testing og demonstrering av ny teknologi, nye tjenester til innbyggerne og nye typer forretningsmodeller som skaper verdi for et fremtidsrettet samfunn.

Et Smart City prosjekt utpeker seg ved at

· (1) prosjektet er bærekraftig på både kort og lang sikt,

· (2) det utføres i samarbeid med flere ulike samfunnsaktører og

· (3) det tar i bruk teknologi på en innovativ måte.

De Grønne mener det er viktig å følge opp smartbyløsninger og vil komme med en rekke forslag til gode SmartCity- prosjekter det er på tide å komme i gang med her i Kongsberg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken