Den evige sommerferiekabalen

STYR: Lps journalist Jenny Ulstein sliter med å få SFO-kabalen til å gå opp.

STYR: Lps journalist Jenny Ulstein sliter med å få SFO-kabalen til å gå opp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Så har vi kommet til den tiden av året igjen, tiden der jeg og helt sikkert en flokk andre småbarnsforeldre sliter med å få feriekabelen til å gå opp.

DEL

Gradestokken viser fortsatt godt over 20 grader, fryseren er full av is og badevannet er godt og varmt. Likevel er sommerferien for lengst over.

I hvert fall min. 

Som i år og i fjor, og året før der igjen, er dette også tiden da det viser seg at «alle andre» er på ferie, besteforeldrekvoten er brukt opp og SFO fortsatt er stengt. («Oi, åpner ikke SFO igjen før 7. august??»)

Hva i huleste gjør alle andre, tenkte jeg da jeg her en dag utstyrte 8-åringen med nøkkel, fulladet mobil og en huskelapp på kjøkkenbenken.

Hun har lovet meg å ikke brenne ned huset, ikke bruke komfyren («husker du hva som skjedde den gangen storesøster skulle poppe popcorn?») og ringe hvis det er noe.

Foreløpig har jeg ikke hørt et kvekk.

Som i fjor går dette helt sikkert veldig bra, men jeg lurer fortsatt på hvem som egentlig har kokt sammen denne ulogiske sammensetningen mellom vanlige folks ferier, den lange skoleferien og åpningstidene på SFO. 

Jeg er nok langt fra den eneste som har tenkt i de baner.

Siden siste skoledag i Kongsberg torsdag 21. juni, til skolen starter igjen 20. august – er det nesten ni uker. De færreste av oss voksne har ni ukers ferie, og når store deler av årets feriekvote for vanlige folk er brukt opp, er det kanskje 4–5 uker igjen før skolen starter opp igjen.

Mye kan fylles med fotballcuper, besteforeldretid, vennebesøk og litt alenetid. Men det er liksom alltid et par uker igjen mot slutten da det virker som alt i verktøykassa er brukt opp.

Det er de dagene da du kjøper inn altfor mye is og mat, klemmer litt ekstra hardt og sier «ha det bra, husk å ringe hvis det er noe» sånn cirka ti ganger før du går.

Det går som regel bra og brannvesenet har ennå ikke ringt. Om en knapp uke er SFO åpen igjen, og lange feriedager erstattes gradvis med hektiske hverdager.

Du vet du er #voksen når du sier høyt at du gleder deg litt til det.

LES OGSÅ: Husker du den tiden da vi trakk i snora, la på røra og dro på epleslang?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags