Kunstgressbane med undervarme

Benjamin Bergerud Brenden (19.plass) og Kine Fusche Jenssen (6.plass) Kongsberg Høyre

Benjamin Bergerud Brenden (19.plass) og Kine Fusche Jenssen (6.plass) Kongsberg Høyre Foto:

Av
DEL

LeserbrevFotball er av idrettene som holder svært mange av Kongsbergs barn og unge i ukentlig aktivitet. Fotball er først og fremst et ballspill, men det er også så mye mer enn bare det. Fotball, og annen idrett forøvrig, handler blant annet om det å inkludere, skape gode holdninger og oppleve mestring.

Det har i lang tid vært store utfordringer knyttet til banekapasitet i kommunen vår. Hvittingfoss IL ventet hele 20 år på ny kunstgressbane. Men med flunkende ny bane håper idrettslaget nå at fotball vil fenge flere av klubbens 350 medlemmer. Jondalen har også den senere tiden på rekordtid fått ny kunstgressbane. Dette er mye takket være den fantastiske frivilligheten. Disse to banene bedrer helt klart Kongsbergs samlede kapasitetsutfordringer. Men det er dessverre fortsatt store utfordringer for mange yngre lag.

I Kongsberg er det mange ting å være stolte av. Blant annet er KIF en av Norges største breddeklubber når det kommer til fotball. La oss derfor ta Kif sin situasjon i 2018 som et eksempel.

Medlemstallet i Kif fotball lå på rundt 1000 aktive fotballspillere. 350 av disse er jenter, fra 7 år og opp til seniorfotball, faktisk så spiller 20 % av byens befolkning mellom 7 og 19 år fotball i Kif.

Hver år i perioden 5.10 - 15.4 betaler Kif leie for bruk av Idrettsparken. Kif betaler da selv for utstyr og midler for å ha is-/snøfri bane mens kommunen står for selve jobben. I 2018 var det imidlertid begrenset med mulighet for trening med tanke på mengder av snø og is. Da brukte Kif ca. 150.000 kr på å leie av treningstid på eksterne treningsanlegg. I og med at Kif leier dette av andre, havner de, naturlig nok, langt bak i køen når det kommer til antall treningsøkter og valg av treningstider. I 2018 var dette derfor et tilbud som kun A-lag og juniorlag kunne benytte seg av. Det vil si at dette var et tilbud for ca. 50 spillere, 5% av klubbens aktive fotballspillere.

Kongsberg Høyre mener det er en viktig prioritering at det blir tilrettelagt for at alle de som spiller fotball i Kongsberg har gode treningsmuligheter hele året. Kunstgressbaner bidrar til at sesongen forlenges. Men per nå er det svært få spillere i Kongsberg som har tilgang til treningstid på kunstgress gjennom hele vinteren på grunn av manglende undervarme eller tak. De som har det, må benytte seg av andre lags treningsfasiliteter for å få trent fotball 3-4 måneder i året.

Kongsberg Høyre går til valg på å utvikle Idrettsparken slik at den kan få etablert flere kunstgressbaner og bane med undervarme.

Ved å få på plass ny kunstgressbane med undervarme der dagens eksisterende gressbane på Idrettsparken er, vil det kunne avvikles langt mer aktivitet enn det som er tilfelle nå. Da vil det faktisk være mulig å tilby treningstid til langt flere lag i kommunen gjennom hele året.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags