Bandybanen i Idrettsparken og dagens ungdom

Bandybanen i Idrettsparken (trassig ungdom i bakgrunnen)

Bandybanen i Idrettsparken (trassig ungdom i bakgrunnen) Foto:

Av
DEL

LeserbrevKjørte forbi Idrettsparken i dag, da jeg fikk se et gledelig syn. På kunstgressbanen har kommunen anlagt en bandybane med internasjonale mål. Dette er noe som gleder et hjerte som banker for sporten. Kongsberg har riktignok så vidt meg bekjent ingen registrerte bandyspillere, men det skal ikke stå på anlegg når ungdommen igjen strømmer tilbake til kampen om den lille røde, til tider nesten usynlige ballen.
Det som ikke var fullt så positivt, var at det hadde samlet seg en gjeng trassige ungdommer med fotballambisjoner på banen. Dette er som kjent lite ønskelig på Kongsberg. Gikk derfor sporenstreks bort for å snakke til dem. Påpekte at aktiviteten deres ikke var forenlig med anleggets formål, og at de i verste fall kunne ødelegge isen. Til dette svarte de trassig at de kun skulle bruke de få grønne flekkene ut mot ene sidelinjen.
Prøvde meg så med at de umulig kunne klare å hindre en så stor ball fra å sprette ut på isen, samt at de risikerte å bli skadet. Men trassen stakk tydeligvis dypere enn først antatt, da de hardnakket påsto at de utelukkende skulle bedrive aktiviteter som innebar minimalt med bevegelse (blant annet noe de kalte enspretten).
Måtte derfor gå derifra med uforrettet sak, men slo meg til ro med at med et bevegelsesmønster til forveksling lik det de har foran spillkonsollen hjemme, var det begrenset hvor mye skade de kunne gjøre på banen. Regner videre med at kommunen tar grep for å begrense denne type aktivitet, fram til Kongsberg igjen kan stable på beina et slagkraftig bandylag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags